Elkezdődött a Thomas Cook-leányvállalatok felvásárlása

Forrás: turizmus.com

 2019. november 13. 13:56

Alig néhány nappal azután, hogy a felszámoló bejelentette, december elsején valószínűleg be kell zárnia a németországi Thomas Cooknak, a cég bizonyos részeire már vevőt is találtak.

A DER Touristik arról tájékoztatott, hogy sikerült megállapodnia a finanszírozó pénzintézetekkel a Thomas Cook utazási irodai lánca, a 355-tagú Holiday Land-hálózat felvásárlásáról, beleértve a franchise-okat is. Azt is bejelentették, hogy a Sentido szállodaláncot is szeretnék felvásárolni.

A DER Touristik már most is a legnagyobb irodahálózattal rendelkezik Németországban 2400 saját tulajdonú irodával, valamint egy külön franchise-hálózattal.

A Sentido hotelfranchise-nak jelenleg 27 darab 4- és 5-csillagos hotel a része, a szállodák elsősorban párokat és családokat céloznak meg, nagyon magas szolgáltatási színvonalat kínálva – írja az fvw.com német szakportál.

A Sentido szállodaláncra is vevő lenne a DER Touristik

Fotó: sentidohotels.com

Ugyanakkor a Thomas Cook két németországi leányvállalatát, a Bucher Reisent és az Öger Tourst felvásárolhatja a törökországi székhelyű Anex Group. A kétmilliárd eurós árbevételű csoport saját tulajdonú szállodákkal rendelkezik Törökországban, utazásszervezőként működik Németország mellett Oroszországban és több közép-európai országban, így Magyarországon is – nálunk Orex Travel név alatt.

Az Anex vezérigazgatója, Neset Kockar 8%-os részesedést vásárolt idén nyáron a Thomas Cook-csoportban és bejelentette, hogy „aktív szerepet" kíván játszani a brit csoport tervezett újrastrukturálásában.

Az Öger Tours az egyik legjelentősebb Törökország-specialista Németországban, a Bucher Reisen pedig elsősorban olcsó mediterrán üdülésekkel foglalkozik.

Egy másik üzletkötés keretében Nagy-Britanniában a kínai Fosun-csoport – a német lap szerint „fillérekért" (12 millió euróért) – megvásárolta a 'Thomas Cook márkanevet, továbbá a Casa Cook és Cook's Club szállodakoncepciókat.