FEOSZ: aggályos és diszkriminatív a XVIII. kerületi légiutas-adó

Forrás: turizmus.com

 2023. január 23. 10:39

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint a 18. kerületi önkormányzat kifejezetten magánszemélyeket terhelő helyi légiutas-adója miatt szükséges a fogyasztóvédelem és az adatvédelmi hatóság fellépése is.
Amint arról már korábban beszámoltunk, Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselőtestülete 2023. január 1-től helyi adót vezetett be az ország valamennyi 18. életévét betöltő utasára, aki légitársasággal utazik.

A FEOSZ közleménye szerint a rendelet már "önmagában diszkrimináló," mert ugyan a vállalkozásokat nem terheli, azonban a helyi lakosokon kívül mindenkit érint, aki igénybe veszi a Liszt Ferenc Repülőteret polgári utazás keretében.

A rendelet szerint adóköteles a magánszemélyeknek az önkormányzat illetékességi területén fekvő repülőtérről, személyszállítást végző légifuvarozótól igénybe vett, a polgári légiközlekedés keretében végrehajtott érkező, induló, transzfer és tranzit utazás (légiutazás), feltéve, hogy arra nem terjed ki törvényben szabályozott közteher hatálya.

A FEOSZ azt írja, hogy adó alanya így kifejezetten az a magánszemély, aki a polgári utazást igénybe veszi, hiszen a magányszemélyre nem vonatkozik a nyáron bevezetett légitársaságokat (földi kiszolgálást végző gazdálkodó szervezeteket) terhelő hozzájárulás, amit - ahogy a szervezet kiemeli - egyébként a légitársaságok beépítettek a repülőjegyeik árába, tehát közvetetetten azt is az utasok fizetik meg.

A rendelet szerint mentes a légiutasadó alól a 18. életévét be nem töltött magánszemély, továbbá a Budapest XVIII. kerületi lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély.

Az adó alapja a légiutazások száma, mértéke utazásonként 1 000 Ft.

Az adó beszedéséért a földi kiszolgálást végző gazdálkodó szervezet
felelős, akinek nyilvántartást kell vezetnie többek között a légiutas-adó alanyairól. Ennek tartalmaznia kell a légiutas nevét, lakcímét, születési
helyét és idejét, az anyja nevét, és az utas által adott hónapban
végzett utazások számát, a beszedett adó összegét.

Ahogy a FEOSZ írja, a rendelkezés több kérdést is felvet: "Honnan jut hozzá ezekhez az adatokhoz a földi kiszolgálást végző gazdálkodó szervezet, amikor a repülőjegy megvásárlásakor kizárólag az utas nevét, születési dátumát kell megadni? Tehát elvileg se a lakcímet, tartózkodási helyet, se az utas anyja nevét nem rögzítik sehol."

repter_123rf

A FEOSZ szerint a 18. kerületi önkormányzat helyi légiutas-adója miatt szükséges lehet a fogyasztóvédelem és az adatvédelmi hatóság fellépése is

Fotó: 123rf.com

Ahogy írják, akik nem adnak fel poggyászt, online veszik meg a repülőjegyet, online csekkolnak be, azok gyakorlatilag kizárólag a biztonsági ellenőrzésen esnek át, majd a beszállás előtt felmutatják az igazolványukat. Így nehéz lehet a földi kiszolgálást végző gazdálkodó szervezetnek az adatokat és az adót beszednie. Ráadásul, mutat rá a szervezet, az adóval az önkormányzat gyakorlatilag nem helyi, hanem országos adót vezet be.

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert az önkormányzat költségvetéséből kiesett adóbevételt pótolni kell, valamint a repülőtér közelségéből adódó káros hatásokat is kompenzálni kell.

A kerület egyes városrészeinek lakossága ugyanis folyamatosan ki van téve a légiközlekedés okozta zaj- és környezetszennyezésnek, ami kihatással van az életminőségükre.

Ahogy a szervezet összegezte: "A környezetvédelem minden fogyasztó számára fontos, de (...) a környezetterhelést nem az utasok okozzák, akikre minden esetben ráterhelnek előbb vagy utóbb mindent a vállalkozások."

A FEOSZ közleményét azzal zárja, hogy bíznak benne, hogy az önkormányzat újragondolja az ügyet, és nem lesz szükség a hatóságok eljárására a fogyasztók védelmében.