Fizetésképtelenséget jelentett a Thomas Cook Austria

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 26. 17:11

Szeptember 25-én fizetésképtelenséget jelentett a Thomas Cook Austria AG. Az iroda szabályos működése megszűnt, a Thomas Cook-portfólióból származó összes termék értékesítése leállt.

Ezek között szerepel a Thomas Cook Signature, a Neckermann Reisen, a Bucher Reisen, az Öger Tours és az Air Marin. A csőd az Aldiana márkát nem érinti – olvasható a neckermann-reisen.at oldalon.

A szállodai költségek vagy a repülőjegyek árának visszatérítésére irányuló bármely igény esetén az illetékes biztosítóhoz fordulhatnak az érintettek, melynek elérhetősége: AWP P & C S.A., Tel.: 01 525 03 6853, e-mail: thomascook.at@allianz.com.

Fizetésképtelenséget jelentett a Thomas Cook Austria AG

Fotó: neckermann-reisen.at

A biztosítóhoz került minden függőben lévő foglalás is, azokat egyesével ellenőrzik, illetve bírálják el, hogy az utazás megkezdhető-e.

Azok az utazások, amelyek legkésőbb 2019. 10. 04-i dátummal kezdődnének meg, nem kerülnek lebonyolításra, a később kezdődő utazásokról még nem áll rendelkezésre információ.

Az utazási csomagról szóló osztrák rendelet értelmében a vagyoni biztosíték nem vonatkozik a nem utazási csomagként, hanem külön foglalt szállásra és repülőjegyre, ezért azt még nem tudni, hogy ezek az utazások megvalósulhatnak-e, az ügyfeleknek ezekben az esetekben az adott szolgáltatókkal kell kapcsolatba lépniük.

Végezetül a Thomas Cook Austria elnézést kér valamennyi érintett utasától és partnerétől.

Mint ismert, egy nappal korábban a német Neckermann tette meg ugyanezt a lépést.

Kapcsolódó cikkek

Thomas Cook-cunami világszerte

2019. szeptember 26.