Csődvédelmet kértek a német Thomas Cook-társaságok

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 25. 11:56

Elsőként a Thomas Cook GmbH, a Thomas Cook Touristik GmbH (a Thomas Cook Austria tulajdonosa, amely a magyarországi cég tulajdonosa), és a Bucher Reisen & Öger Tours nyújtottak be csődvédelmi kérelmet szeptember 25-én.
Az elkövetkező napokban megvizsgálják, hogy más társaságok érintettek-e, és az ideiglenes vagyonkezelővel egyeztetve meghozzák a döntést – került fel a friss információ a vállalat honlapjára.

A szabályos üzletmenet leállt, a Thomas Cook-portfólióból származó utazások mindennemű értékesítése megszűnt. Ebbe a következők tartoznak: Thomas Cook Signature, Neckermann Reisen, Bucher Reisen, Öger Tours és Air Marin – olvasható a hivatalos tájékoztatóban.

A németországi weboldal

Fotó: neckermann-reisen.de

Jelenleg a német külügyminisztériummal, a vagyoni biztosítékot kezelő biztosítóval és további partnerekkel folynak a tárgyalások annak érdekében, hogy lehetővé tegyék az utasok rendben történő hazaszállítását – zárul a közlemény.

A mai nap folyamán a lengyel leányvállalat is bedobta a törölközőt, ezzel szemben a magyarországi iroda egyelőre folytatja működését.

*

Frissítés: Szerda este kiadott közleményében a Neckermann Magyarország újra megerősítette a szeptember 23-ai közleményünkben foglaltakat. Mint írták, továbbra is annak érdekében dolgoznak, hogy a külföldi anyacég helyzetéből adódó nehézségeket megoldják, és cégük jelenlegi stabilitását megőrizzék.