A flydubai első járata megérkezett Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2021. október 01. 10:39

A dubaji székhelyű légitársaság szeptember 30-tól elindította járatait Budapestre és Varsóba. A flydubai hetente négyszer közlekedik majd Budapestre és naponta Varsóba.

A dubaji székhelyű flydubai légitársaság elindította járatait Budapestre és Varsóba. A légitársaság szeptember 30-tól hetente négyszer – kedd, csütörtök, péntek és vasárnap – közlekedik a Dubaj Nemzetközi Repülőtérről a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre és naponta a Varsó Chopin repülőtérre. Krakkó után ez lesz a légitársaság második lengyelországi célállomása.

A légitársaság új generációs Boeing 737 MAX 8 típusú repülőgépe

Fotó: flydubai

Az FZ 1407-es járatok helyi idő szerint Dubajból 17:35-kor indulnak és – 5 óra 55 perces repülési idő után – 21:30-kor szállnak le Budapesten, a visszaúton FZ 1408-as járatszámmal 23:30-kor szállnak fel Ferihegyről és – 5 óra 35 percig tartó repülés után – másnap 07:05-kor érkeznek  Dubajba.

A Budapestre és Varsóba induló közvetlen járatokkal a flydubai hálózata Európában 17 ország 20 állomására bővül. A partnerségi megállapodásnak köszönhetően az utasok Dubaj nemzetközi légiközlekedési csomópontján keresztül zökkenőmentes összeköttetéssel repülhetnek az Emirates és a flydubai több mint 190 célállomására, többek között Ausztráliába, Kínába, az Indiai-óceán partvidékére, Japánba, Dél-Ázsiába és az Egyesült Államokba.

Fedélzeti kényelem az economy osztályon...

... és a business osztályon

Fotó: flydubai

A tájékoztatás szerint a flydubai Dubajba tartó járataira jegyet foglaló utasok egynapos ingyenes belépőjegyet kapnak a 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezett Dubaji Világkiállításra.

Az útvonalakat a flydubai Boeing 737 MAX repülőgépekkel teljesíti, és az utasainak díjmentes Covid-19 biztosítást is kínál. A Budapest–Dubaj járatokon a menettérti repülőjegyek árai a business osztályon 523 700 forinttól, az Economy Class Lite osztályon pedig 86 792 forinttól indulnak.

Az első budapesti járaton három magyar is szolgálatot teljesített: Fábián László kapitány, Cserne Fabiana Rebeka vezető légiutas-kísérő és Tóth Réka légiutas-kísérő

Fotó: flydubai

Az új közvetlen légi összeköttetés első járatát hagyományos vízágyús tisztelgéssel köszöntötték Ferihegyen, a repülőgépet a magyar Fábián László kapitány és az Egyesült Arab Emírségekből származó Eisa Al Suwaidi első tiszt vezette. A magyar személyzet tagja volt továbbá a kapitány lánya, Cserne Fabiana Rebeka vezető légiutas-kísérő és Tóth Réka légiutas-kísérő is – írták a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Amint az korábban megírtuk, a flydubai eredetileg 2019. június 27-től tervezte a budapesti járatok beindítását, majd október 1-jére halasztotta el a járatnyitást a Boeing 737 MAX globális repülési tilalma miatt. 2019 júliusában pedig bejelentették a határozatlan időre történő halasztásról született döntést.