Októbertől sem repül Dubajból Budapestre a Flydubai

Forrás: turizmus.com

 2019. július 12. 15:14

Határozatlan időre elhalasztotta a Flydubai a Dubaj és Budapest közötti járat elindítását a Boeing 737 MAX globális repülési tilalma miatt.

A dubaji központú légitársaság eredetileg június 27-től tervezte a budapesti járatok beindítását, majd május végén október 1-re halasztotta el a járatnyitást. Néhány napja pedig újabb döntés született a határozatlan időre történő halasztásról.

A légitársaság szóvivője az AIRportallal azt közölte, a járatra foglalással rendelkező utasoktól azt kérik, lépjenek kapcsolatba az utazási irodájukkal vagy a légitársaság ügyfélszolgálatával.

Az utasok az Emirates járataira vagy más Flydubai-járatokra történő átfoglalást, illetve a jegyár visszatérítését is választhatják.

Az eredeti fizetési módnak megfelelő pénzvisszatérítés 5-7 hetet vehet igénybe, míg ha az utas Flydubai-voucherben kéri a visszatérítést, az 1-2 héten belül megtörténik.

Az utasok az Emirates járataira vagy más Flydubai-járatokra is átfoglalhatnak

Fotó: Flydubai

A dubaji központú légitársaság flottájában az internetes adatbázisok legfrissebb adatai alapján összesen 59 repülőgép teljesít szolgálatot, ebből 45 darab Boeing 737-800, 11 darab Boeing 737 MAX 8 és 3 darab Boeing 737 MAX 9.

A Boeing 737 MAX gépek hónapok óta tartó repülési tilalma több, a MAX típusváltozatot nagyobb arányban üzemeltető légitársaság számára okoz rendkívüli nehézségeket és kapacitáshiányt, amit gépbérlésekkel, a meglévő járatok átszervezésével, az új járatok megnyitásának elhalasztásával próbálnak orvosolni.

A Boeing és az illetékes hatóságok egyelőre nem tűztek ki céldátumot a 737 MAX repülési tilalmának feloldására, sőt az FAA (az USA szövetségi légügyi hivatala) az utóbbi hetekben újabb problémákat fedezett fel, az európai EASA pedig újabb követelményeket fogalmazott meg a típusváltozat ismételt engedélyezésével kapcsolatban.