Gálaest az új sanghaji járat tiszteletére

Forrás: turizmus.com

 2019. június 08. 21:22

Június hetedikén este a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz csarnokában gálaestet rendezett a China Eastern Airlines és leányvállalata, a Shanghai Airlines.

A rendezvényen elhangzott, hogy a legnagyobb lélekszámú, 23 milliós kínai nagyvárosba 10,5 órás repüléssel lehet eljutni a Shanghai Airlines 285 férőhelyes, négy osztállyal üzemelő, alig néhány éves Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgépének fedélzetén.

Tian Liuwen, a China Eastern csoport alelnöke hangsúlyozta, hogy a légitársaság naponta 2700(!) járatot üzemeltet és 350 ezer utast szállít. Hozzátette, hogy reményei szerint az új járat csupán a kezdete egy együttműködésnek, és egy idő után a heti három helyett több járat köti majd össze a két várost.

Ponevács-Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára azt emelte ki, hogy két éves előkészítő munka eredményeként sikerült tető alá hozni az új járat elindítását.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapest és Sanghaj testvérvárosok.

Ünnepélyes szalagátvágás a színpadon

Fotó: turizmus.com

Az est folyamán bemutatott magyar néptáncelőadást a teremben ülő kínai vendégek kitörő tapssal díjazták. A program végén hat szerencsés nyertes egy-egy Sanghajba szóló, business osztályú repülőjeggyel lett gazdagabb.