Giro d'Italia: felavatták a budapesti rajtkaput

Forrás: MTI

 2019. október 06. 09:34

Szombaton felavatták a Giro d'Italia olasz országúti körverseny jövő májusi budapesti nagy rajtjának logóját és rajtkapuját.

Reggel a rossz idő és az eső ellenére százan-százötvenen tekertek fel a Gellért-hegyre, köztük Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

"A nagy rajt logóján a Szabadság-szobor nem egy pálmaágat, hanem egy rózsaszín kerékpárt emel a magasba. A Giro színét, a rózsaszín pólót felöltve mi is fejünk fölé emeltük a bringákat, ezzel megmutatva, hogy szeretnénk fellendíteni a magyar kerékpársportot" – fogalmazott Révész Máriusz azt követően, hogy ő maga is megérkezett kilenc kilométert tekerve a Hősök terére.

A szombati rajtkapuavatáson a résztvevők a Giro Hungary 2020 logót mintázva magasba emeljék bringájukat a Hősök terén

Fotó: Facebook / Giro Hungary 2020

A magyarországi Grande Partenza, azaz nagy rajt keretében 2020. május 9-én, szombaton egy 9,5 kilométeres budapesti időfutam lesz, amely a Hősök teréről indulva az Andrássy úton halad, érinti a Parlamentet, majd a Dunán át a Clark Ádám téren keresztül a Várban zárul.

A második etap ugyancsak a Hősök teréről rajtol, majd a Pilisen átkelve a Dunakanyarban haladva Esztergomon és Pannonhalmán át Győrben ér véget a 193 kilométeres táv.

A harmadik, 197 kilométeres szakasz Székesfehérváron kezdődik, a Balatont Balatonfürednél éri el, aztán a Tihanyi-félszigetről Keszthelyen át halad a nagykanizsai befutóig.

A kormánybiztos hangsúlyozta, remélik, hogy az eddig 102-szer megrendezett Giro egyetlen magyar résztvevője, Bodrogi László után jövőre akár két-három hazai bringásért is szoríthatnak a nézők a nagy rajton.

A három etap részletes útvonalát itt nézheti meg.