A Közel-Kelet, Európa és Afrika a globális turizmus élvonalába került

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 22. 11:16

A turizmus a fellendülés útjára lépett: a nemzetközi turistaérkezések július végére a járvány előtti szint 84 százalékára emelkedtek. Különösen a Közel-Kelet, Európa és Afrika áll a globális turisztikai ágazat fellendülésének élvonalában – derül ki a Turisztikai Világszervezet adataiból.

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legfrissebb jelentése szerint 2023 januárja és júliusa között 700 millió turista indult nemzetközi útra, ami 43 százalékos növekedést jelent 2022 azonos időszakához képest. A növekedés júliusban érte el csúcspontját, 145 millió nemzetközi utazóval, ami a hét hónapos időszak összesített adatának több mint 20 százalékát tette ki.

Egyedül a Közel-Keleten haladta meg az érkezések száma a járvány előtti szintet, ott azonban 20 százalékkal. Európában is erős fellendülés tapasztalható, ott 91 százalékát érték el a pandémia előtti adatoknak, ami az erős regionális keresletnek és az USA-ból érkező utazások növekedésének eredménye. Afrika 2019-hez 92 százalékon áll, míg Amerika 87 százalékot ért el.

A Közel-Keleten a legnagyobb a turizmus fellendülése

Fotó: 123rf.com

 

Az UNWTO további adatai azt mutatják, hogy Ázsiában és a csendes-óceáni térségben a helyreállás felgyorsult, és a járvány előtti látogatottsági szint 61 százalékára emelkedett. Az élénkülést elősegítette, hogy számos úti cél és küldőpiac újra megnyílt az elmúlt időszak során – írja a SchengenVisaInfo.

Az UNWTO szerint ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy a nemzetközi turizmus jó úton halad ahhoz, hogy 2023 végére elérje a járvány előtti szint 80-95 százalékát. Az UNWTO előrejelzése szerint pozitív hatással lesz az utazásra Kína és más ázsiai piacok és úti célok folyamatos újranyitása, ami a világ más részein belül is ösztönzi a turizmus növekedését.