Már Németországba és az USA-ba is utazhatnak a kínai turistacsoportok

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 14. 15:24

A kínaiak eddig a legtöbb országba csupán egyénileg utazhattak be. Magyarországra már február 6-tól érkezhettek a turistacsoportok, azonban most már több, mint 70 ország áll nyitva a kínai csoportos utazók előtt.

A kínai kulturális és idegenforgalmi minisztérium újabb országokba engedélyezte a csoportos utak indítását az utazásszervezői számára. Mostantól kínai turistacsoportok érkezhetnek a többi között Németországba, Ausztráliába, Japánba és az Amerikai Egyesült Államokban – írta meg az fvw.

A koronavírus-járvány után csak idén januárban engedélyezték a kínai hatóságok a kínai turisták csoportos utazását, akkor is csak bizonyos országokba. Februártól 20 országba, köztük Magyarországra tették lehetővé a turistacsoportok kiutaztatását. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Budapestre az első hivatalos turistacsoport április 5-én érkezett meg.

Többek között Németország is megnyílt a kínai turistacsoportok előtt

Fotó: 123rf.com

 

Március 15-ől újabb 40 ország került fel a listára, mostantól pedig már  több mint 70 országba, köztük Németországba és az USA-ba indíthatnak csoportokat a kínai utaztatók. Bár a fiatalok egyre inkább önállóan utaznak, a szervezett csoportos utazások továbbra is a kínai utazások nagy részét teszik ki világszerte.

Mindeközben Peking némileg megkönnyítette a vízumkérelem folyamatát: most már nem kell ujjlenyomatot leadni a németországi vízumközpontban, a jövőben erre csak a belépéskor lesz szükség.

A Lufthansa bejelentette, hogy ismét növeli kínai összeköttetéseinek számát, erről azonban végső soron a német és a kínai kormány dönt majd kétoldalú tárgyalásokon.