Magyarul ad nyaralási információkat, és veszélyhelyzetben is segít egy új görög app

Forrás: turizmus.com

 2024. június 13. 14:43

31 nyelven, köztük az Európai Unió hivatalos nyelvein is elérhető és veszélyhelyzetben is támogatást ad egy új görögországi turisztikai alkalmazás.

A hét eleje óta új okostelefonos alkalmazás érhető el a Görögországban tartózkodó turisták számára. A görög kormány megbízásából fejlesztett, mAIGreece elnevezésű applikáció a látogatók utazási asszisztenseként működik és mesterséges intelligencia-technológiát alkalmaz.

Az alkalmazás egyelőre 31 nyelven, köztük az Európai Unió hivatalos nyelvein, így magyarul is kínál támogatást a látogatók számára.

A geolokációs technológiát használó és a görög turisztikai hivatal hivatalos weboldala, a visitgreece.gr információit is tartalmazó applikációnak írásban és szóban is fel lehet tenni kérdéseket Görögország látnivalóiról, múzeumairól, régészeti lelőhelyeiről, kék zászlós strandjairól és más attrakcióiról, valamint az országban található kórházakkal és egészségügyi központokkal, rendőrőrsökkel, nagykövetségekkel és konzulátusokkal kapcsolatban.

A felhasználók ingyenesen letölthetik az alkalmazást a mobiltelefonjukra vagy táblagépükre az App Store-ból vagy a Play Store-ból, csatlakozhatnak hozzá a személyes Google-, Apple- vagy Facebook-fiókjukon keresztül, és létrehozhatják a saját profiljukat, kiválasztva az őket érdeklő tevékenységeket (pl. kultúra, természet, események).

Az alkalmazás a Görögországba látogató turisták utazási asszisztenseként működik

Fotó: 123rf.com

Az alkalmazás sajtóbemutatóján Olga Kefalogianni görög turisztikai miniszter hangsúlyozta, hogy a mAIGreece fokozni fogja a látogatók biztonságérzetét és a feléjük irányuló vendégszeretetet, amelyek már eddig is fontos jellemzői voltak a görög turizmusnak.

A miniszter elmondta: minden rendelkezésre álló technológiai eszközt fel kívánnak használni annak érdekében, hogy a látogatóknak zökkenőmentes és átfogó élményekben legyen részük utazásuk során.

Dimitris Papastergiou digitális kormányzásért felelős miniszter kiemelte, hogy az alkalmazás az esetleges „nehéz időkben”, így erdőtüzek vagy árvíz esetén is elérhető lesz. Az applikáció a 112-es segélyhívó vonalhoz kapcsolódó funkcióval rendelkezik majd, aminek köszönhetően a felhasználók a földrajzi helyzetüket tartalmazó sms-t küldhetnek a klímaválsággal és polgári védelemmel foglalkozó minisztérium műveleti központjának.

A látogatók a Görögországba történő érkezésükkor sms-t kapnak a mobilszolgáltatójuktól, amely tájékoztatja őket az alkalmazás elérhetőségéről, de az utazók már ezt megelőzően is hozzáférhetnek az apphoz – írja a greekreporter.com.