Hainan karnyújtásnyira – februártól közvetlen charterrel

Forrás: turizmus.com

 2019. december 03. 14:14

Februártól egész évben közvetlen járattal utazhatunk el a Kína legdélebbi pontjának számító Hainan szigetére, méghozzá a Robinson Tours szervezésében. A részletekről háromállomásos roadshow keretében tájékoztatta partnereit az utazásszervező.

A trópusi szigetre a közép-európai régióból egyedüliként közvetlen járattal kínálnak kedvező ár-érték arányú, 6 és 13 éjszakás utazásokat. A járatok 2020. február 23-tól egész évben indulnak, a kazah SCAT Airlinesszal együttműködésben. A gépek Sanya üdülővárosba közlekednek a két ciprusnyi méretű sziget déli részén.

A Robinson Tours a déli Sanya körüli üdülőövezetbe repíti az új közvetlen járattal az utasokat

Fotó: welt-atlas.de

Hainan egyre népszerűbb a turisták körében, igaz, javarészt a kínai lakosok nyaralóhelye. 2014-ben 50 millió turista kereste fel (ebből 660 ezer külföldi), 2018-ban 76 millió (ebből 1,5 millió külföldi).

A december 3-i, budapesti tájékoztatón a kinti partner, az éves szinten 250 ezer turistát utaztató FENGDU csoport képviselői is részt vettek, és részletes tájékoztatást adtak résztvevőknek, akik egyébként megtöltötték a konferenciatermet, vagyis láthatóan nagy az érdeklődés az új termék iránt.

Sanya Marriott Yalong Bay Resort & Spa, a sziget egyik luxusszállodája, mely szerepel a Robinson Tours kínálatában is

Fotó: Marriott

 

Mit kell tudni Hainanról?

A magyar turisták számára egyszeri belépésre és kilépésre szolgáló ingyenes e-vízum váltható Hainanra.

A szigetet a „keleti Hawaii”-ként is emlegetik, nemcsak azért, mert Hawaii-al egy szélességi körön fekszik, hanem azért is, mert valóban elsőrendű üdülőhely.

A klímája télen-nyáron kedvező, a tengervíz sosem hűl 23 °C alá, lassan mélyülő, finomhomokos tengerpartjai vannak, nagyon jó a közbiztonság és tisztaság van.

A szigeten rengeteg jó minőségű szálloda épült az elmúlt évtizedben, köztük olyan nagy nemzetközi brandek házai, mint a Marriott, az InterContinental, a Hilton, a Sofitel vagy a Ritz-Carlton.

Sofitel Sanya Leeman Resort is szerepel a Robinson Tours katalógusában

Fotó: accorhotels.com

A Robinson Tours utasai egyelőre 15, főleg ötcsillagos szálloda közül válogathatnak Hainanon. A szállodák a déli Sanya üdülőváros körüli régióban találhatók.

Az utaztató telepített idegenvezetőket küld ki a szigetre, akik a magyar nyelvű fakultatív programokat is lebonyolítják, a kínálat ezen a téren is bőséges a Yanod Nemzeti Park 108 méteres üveg függőhídjától a több mint 2138 méteres kabinos kötélpályán is megközelíthető Majom-szigetig.

Hainan természeti látnivalókban is nagyon gazdag, az egyik kötelező úti cél a 2000 kismajomnak otthont adó Majom-sziget

Fotó: ehainan.gov.cn

A szigeten nagy  hangsúlyt kap a biztonság, külön turistarendőrség is működik a rend fenntartása érdekében.

Infrastruktúrája is kiváló, a turisták 265 km/h-val száguldó, 15 percenként közlekedő gyorsvasúton is körbeutazhatják a szigetet, de a buszok és a taxi sem drága.

Érdekesség, hogy Sanya közelében található Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb duty free bevásárlóközpontja, ahova a bevásárlóközpont saját shuttle ingyenes járatokat is biztosít a nagyobb szállodákból.

A szigeten az egyik legnépszerűbb szolgáltatás a kínai orvoslás diagnosztikával, kisebb beavatkozásokkal, masszázsokkal. A gyógynövényekből készült termékek a turisták számára legvonzóbb szuvenírek között vannak, akárcsak a cápazsír, a selyem vagy az igazgyöngy, a tea és a kókuszból készült termékek.

 

SCAT, a kazah légifuvarozó

Ezzel a termékkel debütál a magyar piacon az utat kiszolgáló kazah CSAT Airlines is, amely 235 üléses Boeing 757-200-assal repül majd. A 13,5 órás úton csak turistaosztályt üzemeltetnek, de teljes szervizzel. A kahaz Taraz repülőtéren 1,5 órás technikai megállót iktatnak be, de a bőrönd végig feladható, 20 kg súlyhatárig.

Hainan szigetét a „keleti Hawaii”-ként is emlegetik

Fotó: pinterest

A légitársaság egyébként menetrend szerinti és charterjáratokat is üzemeltet, összesen 86 városba (köztük 50 kifejezetten turisztikai) repülnek. Céljuk, hogy híd legyenek Európa és a Távol-Kelet között, dinamikus bővülésüknek köszönhetően forgalmuk évről évre 20%-kal nő.

A Robinson Tours Debrecenben, Budapesten és Győrben tart tájékoztatót új termékéről, mely a katalógusban is szerepel.