Hamarosan Budapesten a Twin City Liner első tematikus járata

Forrás: turizmus.com

 2021. október 25. 12:25

A 2019. év végi sikeres próbaútját követően, a járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt várhatóan december 9-én érkezik először Budapestre a Twin City Liner gyorskatamarán hajó.

A tematikus adventi csomagtúra keretében 3 éjszakát tölthetnek a magyar fővárosban a prémium hajójárat utasai – írja szakmai blogjában Kovács Balázs, Ausztriában élő magyar turisztikai szakértő.

Az osztrák, szlovák és magyar városok közötti Duna-menti hálózatépítési projektben a következő lépés, hogy rendszeres tematikus utak valósuljanak meg. Ezen járatok elsősorban az osztrák és magyar utasoknak biztosítatnának a lehetőséget a hajó és a kapcsolódó szolgáltatások kipróbálásához.

A standard osztály kényelmes bőrülései

Fotó: turizmus.com

A gyakoribb és rendszeresebb utakhoz, úgymint chartereztetéshez, valamint a Bécs és Budapest közötti menetrendszerű közlekedéshez azonban egy újabb, nagy teljesítményű hajóra lesz szükség.

A sikeres 2019-es budapesti próbaút, a kedvező fogadtatás és a pozitív visszajelzések alapján a Twin City Linert üzemeltető társaság vezetői a Maharttal szoros együttműködésben már dolgoznak e nagyobb lépés megtételén is.

A jelenleg Bécset Pozsonnyal összekötő jetmeghajtású gyorskatamarán menetrend szerint 1 óra 15 perc alatt teszi meg a két főváros közti utat.

A Twin City Liner mostani, második generációs hajótípusának fedélzete 250 fő számára biztosít kényelmes elhelyezést.

A hajót üzemeltető Central Danube projektcég a 2006-ban kezdődött sikertörténetének folytatást várja a hálózatosodástól: a magyarországi utak fokozatos felvételétől és a Maharttal való együttműködéstől.

A Twin City Liner a pandémia előtti 13 szezonban mindösszesen 1,7 millió utast szállított Bécs és Pozsony között.

Az Egyesült Királyságban gyártott, a legmodernebb technológiai követelményeknek és szigorú környezetvédelmi előírásoknak mindenben megfelelő hajó 4 darab, egyenként 1.100 lóerős jetüzemű motorral van ellátva, rendkívüli fordulékonyságot biztosítva a hajótestnek, amely 70 km/h-s utazósebességre képes.

A budapesti útról további információk ITT.

 

(Címlapfotó: turizmus.com)