Hamarosan csak zöld tanúsítvánnyal lehet csatlakozni a bécsi városkártyához

Forrás: turizmus.com

 2023. február 09. 16:15

Ez év áprilisától már csak olyan szálláshelyek és szolgáltatók csatlakozhatnak a városi kártyához, amelyek rendelkeznek zöld tanúsítvánnyal.

Bécs az egyetlen város a világon, amely környezeti szempontból is auditált városkártyával rendelkezik – írja bolgján Kovács Balázs, Bécsben élő turisztikai szakember.

A látogatógazdaság sikeres működésére jó példa, hogy a Wien Tourismus városkártyája (Vienna City Card) is elnyerte az osztrák környezetvédelmi hatóság minősítését, így a Bécsi városi kártya mögött a fenntarthatóságot zászlajukra tűző szolgáltatók vannak már többségben.

Ez év áprilisától már csak olyan szálláshelyek és szolgáltatók csatlakozhatnak a városi kártyához, amelyek rendelkeznek zöld tanúsítvánnyal.

Bécs célja, hogy a továbbra is a világ nagyvárosai közül a vasúttal legkönnyebben elérhető világváros legyen, így az ÖBB-vel megkezdett stratégiai együttműködéseket idén is tovább folytatják.

Bécs környezeti szempontból is auditált városkártyája egyedülálló a világon

Fotó: © WienTourismus/Rainer Fehringer

Míg a pandémia előtt többen érkeztek autóval, mint vonattal a városba, mára ez az arány kiegyenlíti egymást, további cél pedig , hogy tartósan a vasúti közlekedés javára billenjen el a mérleg serpenyője.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idei év tematikáját a 150 éve Bécsben rendezett világkiállítás határozza meg. Ahogy anno dazumal, úgy most is legalább akkora szükség van innovációra, megújulásra, optimista személetre, mint 150 éve – hangozott az érvelés a tematikus év témaválasztása mellett.