Három kínai városból indulhatnak új légi járatok Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2019. május 09. 10:19

Hszianból, Csungkingból és Sencsen-Hszianból indulhatnak új kínai járatok Budapestre, miután megkapták a kínai légügyi hatóság engedélyét.
A China Eastern légitársaság Hszianból hetente háromszor, a Hainan Airlines Csungkingból hetente kétszer, a Hainan Airlines Sencsen-Hszianból hetente kétszer indíthat majd járatokat Budapestre az Airportal.hu információja szerint. A légitársaságok még nem közölték sem a járatok pontos menetrendjét, sem az indulási idejét.
A Hainan Airlines a Malév csődjéig, 2012-ig már repült Budapestre, akkor Pekingből, de a magyar állami társaság leállása után beszüntették a járatot. Peking és Budapest között jelenleg az Air China közlekedik.

A China Eastern leányvállalata, a Shanghai Airlines június 4-én indítja el Sanghaj és Budapest közötti járatát, amelyet Boeing 787 Dreamlinerekkel teljesít majd.

A China Airlines egyik Boeing 777-ese

Fotó: Wikimedia Commons

A Budapest Airport várakozásai szerint idén elérheti a 300 ezret a Kínából repülővel Magyarországra érkezők száma. Az új, Sanghaj és Budapest közötti járattól 35 ezer új utast várnak idén, az Air China mintegy 70 ezer utast kezelhet, a forgalom többi része pedig csatlakozó járatokkal érkezhet az országba.

A napokban írtuk meg, hogy kifejezetten a távol-keleti utazók számára fejleszti szolgáltatásait a budapesti repülőtér. Többek között bevezetik az Alipay és a Unionpay elektronikus fizetési formát, és kínai nyelvű tájékoztató táblákat helyeznek ki.