Hat országból már érkezhetnek üzleti utazók Magyarországra

Forrás: MTI/turizmus.com

 2020. május 01. 17:04

Hat ország üzleti céllal érkező állampolgárai beléphetnek Magyarországra a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint.

A kormányrendelet értelmében Csehország, Lengyelország, a Koreai Köztársaság, Németország, Ausztria és Szlovákia állampolgárai üzleti utazási céllal a felsorolt országok területéről korlátozás nélkül beléphetnek Magyarországra.

A korlátozás nélküli belépés a felsorolt hat országban tett üzleti útról érkező magyar állampolgárokra is vonatkozik, ha olyan belföldi vagy cseh, lengyel, koreai, német, osztrák, szlovák társaságok dolgozói, amelyek a hat állam legalább egyikében bejegyzett további gazdasági társasággal vállalkozási viszonyban állnak.

Hosszú sorok a hegyeshalmi határátkelőhelynél

Fotó: Facebook

Magyarország határait a koronavírus-járvány miatt a hatóságok a kormány döntése alapján március 17-től zárták le, és külföldi állampolgárok csak bizonyos esetekben léphettek be az ország területére.

A magyarországi üzleti turizmus fellendítésének céljával újraszervezett Budapest Convention Bureau vezetőivel készült interjút itt olvashatják el.