Határellenőrzést vezethet be Németország a labdarúgó-Eb idejére

Forrás: turizmus.com

 2024. március 21. 14:01

Németország ideiglenes határellenőrzés bevezetését tervezi a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság idejére a nemzetbiztonság érdekében.

A német belügyminiszter, Nancy Faeser elmondta, hogy a hatóságok már tárgyalnak a határellenőrzések szigorításáról a nyári labdarúgó-Európa-bajnokság idejére. A miniszter továbbá megjegyezte, hogy az intézkedések fő célja annak biztosítása, hogy „veszélyes személyek" ne léphessenek be az országba.

A német rendőrség javaslata szerint, nem csak az esemény ideje alatt kellene bevezetni a szigorított ellenőrzést, hanem már az esemény előtt két héttel, és csupán az bajnokságra egy hétre lenn tanácsos megszüntetni. Ez azt jelentené, hogy az ideiglenes határellenőrzést június 1-jétől kezdenék el és csak július 21-én szüntetnék meg. A rendőrség a kiterjesztett időszakot a megnövekedett terrorfenyegetettséggel kapcsolatos aggodalmakkal indokolta – írja a SchengenVisaInfo.

Akár két hónapra is bevezethetik az ideiglenes határellenőrzést Németországban

Fotó: 123rf.com

 

Arról, hogy hogyan készülnek az utaztatók a futball EB-re, valamint, hogy milyen lehetőségek várják a magyar szurkolókat Németországban, itt írtunk korábban.