Hollandiába csak negatív PCR-teszttel lehet repülni jövő keddtől

Forrás: turizmus.com

 2020. december 25. 10:37

December 29-étől minden utasnak, beleértve a holland állampolgárokat is, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-vizsgálati eredményt kell bemutatnia ahhoz, hogy felszállhasson egy Hollandiába tartó repülőgépre.

Már december 15-étől érvényben van az EU-n kívüli lakosok esetében, hogy a Hollandiába induló utasoknak az utazás megkezdése előtt negatív teszteredményt kell bemutatniuk. A holland kormány ezt a követelményt december 23-ától előírta az Egyesült Királyságból és Dél-Afrikából Hollandiába utazó összes utas számára, 29-étől pedig kiterjeszti az összes Hollandiába tartó légi járatra is.

December 29-től 13 éves kortól minden, a holland kormány által magas kockázatúnak ítélt országból légi úton Hollandiába beutazónak a tervezett érkezést megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló igazolást kell bemutatni ahhoz, hogy felszállhasson egy Hollandiába tartó repülőgép fedélzetére.A Hollandiába érkező járatokat üzemeltető légitársaságok felelőssége, hogy a beszállás előtt ellenőrizzék, az utasok rendelkeznek-e az igazolással. Negatív teszt hiányában az utas nem szállhat fel a repülőgépre. A negatív PCR-teszt megléte a tranzitutasoknak is kötelező.

A holland külügyminisztérium térképe szerint Európában jelenleg csak Izland minősül biztonságos országnak.

Továbbá mindenkinek, aki Hollandiába érkezik, határozottan javasolják a 10 napos önkéntes karantént, amit nem vált ki a belépéshez szükséges negatív teszt – hangsúlyozza a kormány közleményében.

December 29-től csak negatív PCR-teszttel lehet felszállni a Hollandiába tartó járatokra

Fotó: [123rf.com

Korábban megírtuk, Hollandia volt az első ország, amely felfüggesztette az Egyesült Királyságból érkező repülőjáratok fogadását azt követően, hogy az ott megjelent új vírusmutációt kimutatták egy Hollandiába érkező utasnál.

FRISSÍTÉS: A holland kormány a fenti, negatív PCR-teszt bemutatására vonatkozó kötelezettséget december 29-i hatállyal kiterjeszti a vonattal, autóbusszal és hajóval Hollandiába beutazókra is.

Kapcsolódó cikkek

Hollandia öt hétre bezár

2020. december 15.