Hongkong ötszázezer ingyenes repülőjeggyel turbózza fel a turizmust

Forrás: turizmus.com

 2023. február 07. 09:39

Hongkong ötszázezer ingyenes repülőjegyet oszt szét márciustól, hogy fellendítse a turizmust.

Hongkong beváltja még októberben tett ígéretét: 500 ezer repülőjegyet – összesen mintegy 231,7 millió euró értékben – ajándékoz el szerte a világon, hogy újra fellendítse a város turizmusát – adta hírül a Travelbook.

Mint azt John Lee, Hongkong kormányzója a South China Morning Post című hongkongi lapnak elmondta, a repülőjegyeket márciustól osztják szét a világ minden tájáról hozzájuk készülő látogatóknak, akik a helyi légitársaságokon keresztül juthatnak hozzá a jegyekhez. A hongkongi lakosok és a szárazföldi Kínából érkezők számára további ingyenes jegyeket biztosítanak.

Hongkong ingyenes repülőjegyekkel akarja fellendíteni a turizmust

Fotó: 123rf.com

Hongkong turisztikai ágazata igencsak megsínylette a koronavírus-járvány következményeit. Kína különleges közigazgatási területén még tavaly ősszel is szigorú beutazási korlátozások voltak érvényben, többek között hosszú szállodai karanténnal, ami sok potenciális látogatót visszatartott az utazástól. A városban nem is törölték még el az összes járványügyi előírást, így például a középületekben és az utcán továbbra is kell maszkot viselni – írja a lap.