Szeptemberben még eljuthatunk éjszakai vonattal az Adriára

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 03. 10:27

A Splitbe közlekedő Adria InterCity idén is rendkívül népszerű volt, az utazók száma augusztus végéig már meghaladta a tavalyi szezon teljes utasszámát. Az IC-vel egészen szeptember végéig lehet eljutni a horvát tengerpartra.

Idén augusztus végéig már több mint 12 ezer utas vásárolt jegyet a Budapest és Split között közlekedő Adria InterCityre, hogy elutazzon a horvát tengerpartra. Ez a szám jelentősen több mint tavaly az egész szezonban volt, a két évvel ezelőtti – a pandémia miatti korlátozások, bizonytalanságok miatt lecsökkent – utazásszámnak pedig a kétszeresét is meghaladja. Az utasok kétharmada már a tavaszi elővételes időszakban megvásárolta a jegyét, az online jegyváltási lehetőséggel pedig minden másodikuk élt az szezonban – tudatta a MÁV.

A Lonley Planet által Európa 10 legszebb vasúti útvonala közé tavaly beválogatott nemzetközi járat nem állt le a nyár végével. Szeptember végéig még kedvező árú jeggyel lehet vele eljutni az Adriai-tenger partjára – írja a vasúttársaság honlapján. Az IC szeptember 27-ig Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap indul, visszafelé, Splitből pedig hétfőn, szerdán és szombaton.

Vonattal 15 óra alatt lehet eljutni Budapestről Splitbe

Fotó: MÁV

A Keleti pályaudvarról 18:45-kor gördül ki és az éjszakai utazás után 9:44-re érkezik az Adriai-tenger partján fekvő Splitbe. Visszafelé 17:55-kor indul Splitből, Budapestre másnap 9:35-re érkezik. Az IC-re Budapesten (Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld) kívül Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet fel-, illetve leszállni. A vonatban ráadásul a magyar vasút egyik legelegánsabb étkezőkocsija közlekedik.

A fekvőhelyes kocsikba, hatágyas fülkébe személyenként 49 eurótól, négyágyas fülkébe 59 eurótól váltható jegy,  míg a hálókocsis utazás jegyára 64 eurótól indul a MÁV honlapjának tájékoztatása szerint.