Hosszabbítás: augusztus végéig lehet utazni Kajla útlevéllel

Forrás: turizmus.com

 2019. július 31. 13:56

A nagy sikernek köszönhetően, az alsó tagozatos iskolások egy hónappal tovább, augusztus végéig utazhatnak ingyen a MÁV-START és a GYSEV járatain a Kajla útlevéllel.

Júliusban 63 ezernél is több kisdiák élt a lehetőséggel, és indult el, a családokkal közösen, a kíváncsi magyar vizsla kölyök nyomában. Ezeknek az utazásoknak az össztávolsága közel 5,8 millió kilométer volt, ami az átlagos Föld–Hold távolság tizenötszöröse.

Az első hónap tapasztalatai alapján jól látszik, hogy az ország minden régiójában igénybe veszik a kedvezményt – adta hírül a MÁV-START.A nagyvárosaink mellett továbbra is a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó a legnépszerűbb úti célja a gyerekeknek.

Az eddigi 63 ezer utazásra négyezerféle viszonylaton került sor.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kezdeményezésére indult „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű országos kampány célja, hogy az alsó tagozatos iskolások jobban megismerjék hazánkat. A gyermekek a kampány segítségével Kajlát, a kíváncsi magyar vizsla kölyköt követve virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit.

Iskolások Kajla nyomában

Fotó: MÁV-START

A hosszabbításnak köszönhetően augusztus végéig minden gyermek, aki a vonaton bemutatja Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), ingyenes Kajla jeggyel utazhat a MÁV-START és a GYSEV belföldi járatain.

A járatokon a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

A kampány a Kajla útlevélre épül, emellett egy ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás is segíti a gyermekeket, ezen keresztül minden megyében két-két, Budapesten pedig három nevezetességet ismerhetnek meg játék közben.

A Kajlával kapcsolatos hírekről és a kampány keretében biztosított kedvezményekről további információ a www.kajla.hu oldalon érhető el.