Huszonkét hajó égett ki egy horvát üdülővárosban

Forrás: MTI

 2024. május 15. 12:28

Egy kora reggel keletkezett hatalmas tűzben huszonkét hajó semmisült meg az Isztriai-félszigeten, Medulin üdülőváros kikötőjében, személyi sérülés nem történt - írta szerdán az Index.hr hírportál. A tűz oltásában a pulai és a medulini tűzoltók vettek részt, és a lángokat sikerült megfékezni.

A hatóságok közlése szerint a helyszínre érkező tűzoltók először elkülönítették azokat a hajókat, amelyeket még nem értek el a lángok, az égő hajókat pedig elkötötték, és úgy oltották el rajtuk a tüzet. Közülük több teljesen kiégett.

Samir Grahovic tűzoltóparancsnok a tűz keletkezéséről elmondta: vélhetően elektromos hiba okozta valamelyik hajón. "Nehéz eloltani a tüzet, amikor ég a műanyag, hajókkal lehet csak, amelyek a tengerről érkeznek" - hangsúlyozta.

A portál által közölt képeken jól látszik, hogy egyes hajókban - köztük luxusjachtokban - mekkora kár keletkezett, volt, amelyik el is süllyedt közülük. Szemtanúk elmondása szerint néhány vízi járművön emberek is tartózkodtak, ők a tengerbe ugrottak, hogy megmeneküljenek.

horvat_kikoto_123rf

Medulin üdülőváros kikötőjében történt a tűzeset, személyi sérülés nem történt

Fotó: 123rf.com

A kikötőparancsnokság megerősítette, hogy a tűz okozott környezeti károkat, ezért dupla gátat építenek, hogy lokalizálják a szennyeződést, valamint hívtak egy" ökohajót" is a terület szanálása céljából.

Horvátország az egyik legnépszerűbb európai idegenforgalmi célpont, és kedvenc hajózási hely - a minap mi is beszámoltunk róla, hogy az eddigi turisztikai eredmények alapján rekord számú magyar nyaral majd a tengerparti országban. A kiégett hajók tulajdonosai között külföldiek is lehettek.