Idén Crikvenica volt a magyarok legkedveltebb horvát úti célja

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 26. 15:21

2019-ben a tavalyinál is több magyar utazó választotta Horvátországot. A növekedés az érkezések és a vendégéjszakák számában is megmutatkozik.

Többek között ezt is megtudhattuk azon az Eiffel Palace-ban rendezett szezonértékelő sajtóreggelin, amelyre a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója, Ivana Herceg invitálta az újságírókat.

Ivana Herceg

Fotó: Horvát Idegenforgalmi Közösség

A legfrissebb magyar vonatkozású statisztikai adatok ismertetéséből kiderült, hogy idén 10 nappal korábban regisztrálták a hárommilliomodik magyar vendégéjszakát, mint 2018-ban.

Az összesítések alapján 2019. szeptember 23-ig a magyar vendégérkezések száma 3 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig 2 százalékkal növekedett a tavalyi év azonos időszakához képest.

A legnépszerűbb horvátországi úti cél Crikvenica lett a magyarok körében, honfitársaink közel 168 ezer vendégéjszakát töltöttek el a Kvarner-öbölbeli nyaralóhelyen.

A top 10 desztináció további helyezettjei: Vir, Rovinj, Medulin, Rab város, a Rab-szigeti Lopar, Poreč, Vodice, Zadar és Opatija.

A sorból kiemelkedik Poreč és Opatija, ahol 7, illetve 10 százalékkal nőtt a magyar vendégek száma az előző évhez képest.

Fotó: Horvát Idegenforgalmi Közösség

Ivana Herceg kitért a  Horvát Idegenforgalmi Közösség által szervezett legutóbbi sajtóutakra is, amelyeken keresztül elsősorban a tengerparton túli attrakciókra és kikapcsolódási lehetőségekre – vagyis Horvátországra mint egész évre élményeket kínáló desztinációra – szeretnék felhívni a nagyközönség figyelmét.

A sajtókampánynak része az influencermarketing is, legutóbb Élő Bencének, az idei Epic Week in Croatia nevű nyereményjáték győztesének egyhetes horvátországi kalandjait követhették nyomon az érdeklődők az Instagramon a Horvát Idegenforgalmi Közösség támogatásával.

A Horvátországban zajló minőségi turisztikai fejlesztések közül a képviselet vezetője kiemelte a Zágrábban ezen a héten nyíló Hilton Garden Inn szállodát, amely a harmadik Hilton hotel a fővárosban.

Sajtóreggeli az Eiffelben

Fotó: Horvát Idegenforgalmi Közösség

A Marriott lánchoz tartozó Le Meridien Lav Split komplett felújítása, illetve Pulán, a Veruda kikötőben elhelyezett úszóházak ugyancsak hozzájárulnak a minőségi szálláshelyek bővüléséhez.

A legnagyobb, több mint százmillió eurós turisztikai beruházás jelenleg Valamarban zajlik. Ennek része az ötcsillagos Pinea in Poreč hotel építése, amely a 2021-es szezontól üzemel majd. Itt lesz az ország legnagyobb, 1200 fős hotel-rendezvénycentruma is; ha minden elkészül, egész évben 514 szálláshely várja a vendégeket.

S bár még épp csak magunk mögött hagytuk a nyarat, Zágrábban már az adventi vásárra készülnek: a három legutóbbi évben is Best Christmas Market díjat elnyert hangulatos karácsonyi vásár 2019. november 30-tól 2020. január 7-ig várja a látogatókat.