IPW 2024: Optimistán néznek a szezon elé az amerikai utazási szervezetek

Szerző: Fináczy Dóra

Forrás: turizmus.com

 2024. május 09. 17:52

Az idén 55 éves IPW május 3. és 7. között hozta össze a turisztikai ipar szereplőit a Los Angeles-i Kongresszusi Központban, ahol a korábbi évek visszaesése után a belföldi kiállítók mellett újságírók és vásárlók is akadtak szép számmal.

Az Amerikai Utazási Szövetség (U.S. Travel) és az amerikai turisztikai célpontokat népszerűsítő Brand USA vezetői idén is optimisták, holott az elmúlt években tapasztalt nehezítő tényezők többnyire még mindig fennállnak: az erős dollár, az átlagosan egyórás sorban állás a reptéri ellenőrzésen, a hosszú várakozási idő a vízumok kiadására, valamint az elektronikus utazási engedély (ESTA, Electronic System for Travel Authorization) egy éves időtartamra és egy alkalmas belépésre korlátozása.

 

Újra a 2019-es szint felett

Az U.S. Travel tavaly hivatalba lépett elnöke, Geoff Freeman szerint az IPW "visszatért", tekintettel arra, hogy idén csaknem 70 országból közel 5700-an vettek részt az eseményen.

Tizenkét év után tért vissza Los Angelesbe az IPW turisztikai vásár

Fotó: Fináczy Dóra

 

Az idei show látogatottsága a pandémia óta először haladta meg a 2019-es szintet, a részvétel 20 százalékkal magasabb volt az előző évihez képest. Számításaik szerint a vásár több mint 5,5 milliárd dollárnyi értékű jövőbeli utazást generál majd az Egyesült Államokba. Az IPW elsődleges célja, hogy összehozza az amerikai utazási szolgáltatókat a nemzetközi tour operatorokkal és vásárlókkal, erre a sok networking esemény mellett lehetőséget is teremtettek a három nap alatt a résztvevők között előre ütemezett személyes üzleti megbeszélések is.

Folynak a B2B tárgyalások

Fotó: Finánczy Dóra

Új vezető a Brand USA élén

Chris Thompson, a Brand USA elnök-vezérigazgatója utolsó sajtótájékoztatóját tartotta az összegyűlt turisztikai szakembereknek és a média képviselőinek, miután több mint egy évtizedes munkája után leköszönt és átadta a stafétát Fred Dixonnak, aki jelenleg a New York City Tourism + Conventions marketingügynökség vezérigazgatójaként dolgozik, és idén július 15-én veszi át a szervezet irányítását.

Thompson elmondta, hogy a múlt évben érkezett közel 67 millió látogató összesen 213 milliárd dollárt költött az Egyesült Államokban, ami 28 százalékos növekedést jelent az előző esztendőhöz képest. Az indiai látogatók száma már meghaladta a 2019-es szintet, és ezt várják Ausztrália, Brazília, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság esetében is 2025-re.

 

Ambiciózus tervek

A szervezet várakozásai szerint az Egyesült Államoknak 2027-re évi 90 millió látogatót kell fogadnia, akik összesen 279 milliárd dollárt költenek majd – ezeket a célokat még a 2022-es Nemzeti Utazási és Turisztikai Stratégiában fogalmazták meg. A Tourism Economics legfrissebb előrejelzése szerint 2024 végéig közel 78 millió látogató érkezik az Egyesült Államokba, és az őket kísérő nemzetközi utazók költései 2023 és 2027 között 74 százalékkal nőnek majd.

Amerikai életérzés a vásáron

Fotó: Finánczy Dóra

Az ambiciózus számok elérésében segíthet, hogy az Egyesült Államokban a következő 3-4 évben több globális eseményt is rendeznek, mint például a World Pride-ot Washingtonban, a Route 66 100. évfordulóját, a FIFA labdarúgó-világbajnokságot és a 2028-as nyári olimpiát Los Angelesben.

A következő, 56. IPW-t 2025. június 14–18. között rendezik meg Chicagóban.