Irodai dolgozók és vezetők segítenek be a frankfurti repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2022. június 20. 13:46

Az irodai személyzet és a vezetőség tagjai ugranak be segíteni a földi kiszolgálói munkakörökben a frankfurti repülőtéren.

A frankfurti repülőtér üzemeltetője, a Fraport az irodai személyzet és a vezetőség tagjaival akarja pótolni a földi kiszolgálói munkaterületek hiányzó dolgozóit. A vállalat szóvivője szerint az irodai munkatársak közül több mint százan jelentkeztek a feladatra, de a vezetők is be akarnak segíteni, sőt már be is vetették őket– írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A szóvivő szerint ez az egyik a sok intézkedés közül, amelyekkel a repülőtér felkészül a csúcsidőszakokra. A jogosítvánnyal rendelkező dolgozók például segíthetnek abban, hogy a rakodókat a repülőgépekhez szállítsák.

A lap emlékeztet: németországi, de más európai repülőterek is hetek óta küzdenek a földi személyzet és a légitársasági dolgozók hiányával, csak a Lufthansa 900 járatot akar törölni júliusban Münchenben és Frankfurtban. Németországban mintegy 5500 főre becsülik a hiányzó repülőtéri dolgozók számát.

Az irodai dolgozók és a vezetők közül verbuvál kisegítő repülőtéri munkatársakat a Fraport

Fotó: ©meinzahn/123rf.com

A Fraport ebben az évben ezer új alkalmazottat akar felvenni. A szóvivő szerint eddig 870 új munkatársat sikerült szerezniük a repülőgép- és a poggyászkezelői területekre.

A frankfurti repülőtéren májusban közel 4,6 millió utas fordult meg, három és félszer több, mint egy évvel ezelőtt.