ITA Airways-eladás: a Lufthansa és az MSC állhat nyerésre

Forrás: turizmus.com

 2022. július 13. 12:37

Olasz minisztériumi körökből származó információ szerint az ITA Airwaysre beérkezett két vételi ajánlat közül a Lufthansa légitársaság és az MSC hajózási vállalat közös ajánlatát tartja jobbnak a tulajdonos.

Sajtóértesülések szerint az olasz kormány az MSC Group és a Lufthansa közös ajánlatát részesíti előnyben az olasz állami légitársaság, az ITA Airways eladásánál, A német légitársaság és az olasz–svájci hajózási és logisztikai óriásvállalat vételi ajánlata olasz minisztériumi körökből származó információk szerint jobb gazdasági és stratégiai kilátásokat kínál– írja az aero.de.

Az egykori Alitalia utódáért a Certares amerikai befektetési alap, az Air France-KLM és a Delta Air Lines konzorciuma is verseng, utóbbiak állítólag mintegy 200 millió euróval kevesebbet kínáltak a cégért.

Az illetékes pénzügyminisztérium egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Az egykori Alitalia utódáért két konzorcium verseng

Fotó: boarding1now/123RF.COM

A két konzorcium néhány hete nyújtotta be vételi ajánlatát, miután betekinthettek az ITA Airways könyveibe, azóta a római kormány döntésére várnak. A 2021. október 15. óta üzemelő ITA az olasz pénzügyminisztérium kezében van. Sajtóértesülések szerint a légitársaság 80 százalékát értékesítenék, 20 százalék tehát az állam tulajdonában maradna. Az MSC venné át a társaság nagyobbik részét, a Lufthansa 20 százalékkal szállna be.

A Lufthansa cégcsoport vezetője, Carsten Spohr nemrég felszólította az olasz államot, hogy gyorsítsa meg a döntést. Az olasz állam pechére időközben a jelentősen megnövekedett üzemeltetési költségek is beleszóltak az ügylet alakulásába, az MSC–Lufthansa a hónap elején állítólag 1,2 milliárd euróról 800 millió euróra csökkentette a végső megajánlott árat.