Már 25 ezer magyar utazott az Itakával, felkészül Srí Lanka és a Maldív-szigetek

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 05. 13:57

Szezonzáró budapesti hajókirándulásra hívta értékesítő partnereit az Itaka Hungary, a jó hangulatú találkozón bemutatták az utaztató téli árualapját is, amely két új úti célt tartalmaz, és az is kiderült, ki lettek a legjobb viszonteladók.

Teljesen megtelt a dunai sétahajó, amivel esti városnézésre vitte partnereit az Itaka Hungary augusztus utolsó napján. Mint az utazási iroda köszöntőjében elhangzott, az ország távoli részeiből is érkeztek viszonteladók, hogy együtt töltsék ezt az estét, amellyel a cég vezetői megköszönték munkájukat.

Esti budapesti hajós városnézésre vitte viszonteladó partnereit az utazási iroda

Fotó: Itaka Hungary

Az idei az első teljes szezonja a magyar piacon az Itakának, amely impozáns eredménnyel debütált: mostanáig már több mint 25 ezer embert utaztatott külföldre Magyarországról. S e rövid idő alatt sikerült egy erős partneri hálózatot is kiépíteniük, jelenleg közel 400 viszonteladóval állnak kapcsolatban – hallottuk.

 

Öt egzotikus úti cél a téli szezonban

A hajóút jó alkalmat teremtett arra, hogy az Itaka teljes csapatát személyesen bemutassák a viszonteladóknak és röviden a téli árualapot is ismertessék.

Az Itaka magyarországi csapata

Fotó: Itaka Hungary

A téli szezonban összesen öt egzotikus desztinációval jelentkeznek majd, ezek közül kettő új: Srí Lanka és a Maldív-szigetek. A tavaly télen debütált úti célok közöl ismét elérhető lesz náluk saját charterjárattal Zanzibár, Fuerteventura és Egyiptom, ahova a Smartwings légitársasággal repülnek. Fuerteventura az egyik legsikeresebb desztinációjuk az Itaka indulása óta. Zanzibáron resort hoteleket és négyféle kirándulást kínálnak utasaiknak. Egyiptomban télen Marsa Alamba utaztatnak, mindegyik ottani szállodájuk közvetlen tengerparti fekvésű homokos stranddal – sorolta Kovács Zsolt B2B sales & marketing manager.

 

Körutazás és nyaralás Srí Lankán

Kiemelt újdonságuk lesz a téli szezonban Srí Lanka, ahová szintén saját charterláncot indítanak december közepétől március végéig, heti rendszerességgel, és két magyar nyelvű telepített idegenvezetőjük is lesz a szigeten. A viszonteladó partnerek figyelmébe ajánlották Srí Lanka-i körútjukat, amely érinti az ország legérdekesebb látnivalóit, köztük az UNESCO világörökségi helyszíneket – ezekből Csabai Ferenc product manager adott ízelítőt.

Elmondta, hogy a körutazáson utasaik megnézhetik többek között Pinnawalában az elefántfürdetést, az ősi romvárosok közül Anuradhapurában a Buddha-ereklyéket, Polonnaruwában az ősi sziklatemplomokat, teherautós szafarin eredhetnek a Mineyra Nemzeti Parkban szabadon élő elefántok nyomába, Sigiriyaban ellátogatnak a gránitsziklára épült oroszlános sziklaerődbe, de fűszerkert-látogatás és teakóstoló is szerepel a programban. A Srí Lanka-i körutazást 3-4 napos tengerparti pihenéssel kombinálva is kínálják majd.

Az Itakánál foglalható Srí Lanka-i szállodák egyike, a Hotel Thaala Bentota Resort

Fotó: Itaka Hungary

Az ajánlott szállodák a fővárostól, Colombótól délre fekszenek, reggelivel, félpanzióval vagy all inclusive ellátással foglalhatóak, és gyerekbarát házak is vannak köztük.

Téli úti céljaik közül egyedül a Maldív-szigeteket programozzák menetrend szerinti járattal, dubaji átszállással, az Emirates gépein rendelkeznek block seat helyekkel.

 

Cél a charterkínálat szélesítése

Kreiter Gábor, az Itaka Hungary ügyvezetője sikeresnek tartja az első, még nem teljes évüket. A nyári szezonban heti hét charterjáratot indítottak, Albánia, Korfu, Nyugat-Kréta, Zakynthosz, Antalya (hetente két gép) és Fuerteventura üdülőhelyeire, míg Mallorcára menetrend szerinti járattal repültek. Kiemelten népszerűnek bizonyult Fuerteventura, Albánia és Mallorca. Viszonteladó partnereik gyorsan megszerették a termékeiket és a csapatot, de arra is büszke, hogy nagyon rövid idő alatt 20 százalékra növekedett a közvetlen értékesítésük, ami az Itaka, mint márka elismerését jelenti, máris sok visszatérő utasuk van – mondta el a Turizmus.com-nak.

Kreiter Gábor, az Itaka Hungary ügyvezetője

Fotó: Itaka Hungary

Céljuk, hogy bővítsék, felfrissítsék a magyar charterpiaci kínálatot. „Azt szeretnénk elérni, hogy az emberek ne legyenek rákényszerülve arra, hogy saját maguknak kelljen megszervezni az utazásukat, az Itaka ezért új desztinációkkal készül színesíteni a charterpalettát full service szolgáltatás nyújtásával, magyar idegenvezetéssel, kiváló ár-érték aránnyal" – beszélt Kreiter Gábor szakmai koncepciójukról.

Srí Lanka után, jövőre is terveznek több olyan úti célt, amelyek nem szerepelnek más magyar utazási irodáknál, ezeket – érthetően – egyelőre nem fedte fel az ügyvezető.

A hajóút végén ismertették a legeredményesebb viszonteladó irodákat, szám szerint 17-et, akiket ősszel egy Srí Lanka-i tanulmányúton látnak majd vendégül.