Január 16-ig nem lesz Lufthansa-sztrájk

Forrás: turizmus.com

 2020. január 06. 14:41

A légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) közös és átfogó mediáció keretében akarja megoldani konfliktusát a Lufthansával. Amíg ez le nem zajlik, addig sztrájk sem lesz.

Régóta húzódik a konfliktus a többek között magasabb béreket követelő UFO és a szakszervezetet nem elismerő Lufthansa között. A november 6-i járattörlések például 180 ezer utast érintettek, több budapesti járatot is töröltek. A Germanwingsnél december 28-án háromnapos sztrájkot hirdettek, amelynek során kétszáz járatot kellett törölni.

A sztrájk óta most először állt szóba egymással a két fél. A Lufthansa szerint az UFO vezetése szabálytalanul került pozícióba, így tevékenysége is szabályellenes. A szakszervezet most azt javasolja, hogy január 16-i határidővel tűzzenek ki egy időpontot, amikor elindulhat a különböző témákat felölelő mediáció – írja az airliners.de. Eddig az időpontig az UFO önként lemond a sztrájkokról is.

A mediáció segíthet a régóta húzódó konfliktus megoldásában

Fotó: pixnio.com

A szakszervezet a béremelések mellett a korábbi és jelenlegi igazgatósági tagokkal szembeni peres eljárások és elbocsájtások felülvizsgálatát szeretné elérni, és azt, hogy a Lufthansa leányvállalatainál is egyedi béreket alkalmazzanak.

A Lufthansa örömmel fogadta az UFO kezdeményezését, hiszen így olyan megállapodás születhet, ami a csoport mind a 22 ezer légiutas-kísérőjének megfelel.