Január végétől szolgálja ki a turistákat a világ legnagyobb tengerjáró hajója

Forrás: turizmus.com

 2024. január 17. 09:18

Néhány nappal ezelőtt megérkezett Miamiba a világ jelenlegi legnagyobb tengerjáró hajója, az Icon of the Seas, amely január 27-étől hétnapos karibi körutakon szállítja majd az utasokat.

Amint azt korábban megírtuk, a világ legnagyobb tengerjáró hajója, az Icon of the Seas 2023. nyarán hagyta el a finnországi Meyer Turku hajógyárát és megkezdte a tengeri próbaútját.

A tesztelési időszak sikeres lezárása után, a tengeri óriás néhány napja megérkezett Miamiba, és január végétől szeli a habokat: a hajó Miamiból indulva hétnapos körutakra indul majd a karibi térségben.

A hajót fanfárok és üdvrivalgás fogadta a floridai kikötővárosban, amint az az alábbi videón is látható.

A szenzációs tengerjáró a kétszázötvenezer-nyolcszáz tonnájával és hatalmas térfogatával hivatalosan is megelőzi a világ jelenlegi legnagyobb tengerjáró hajóját, a Wonder of the Seas-t,amely szintén a Royal Caribbean flottájához tartozik. Mindemellett pedig az Icon of the Seas lesz az első hajó az új Icon osztályban, ami azt jelenti, hogy egy teljesen új hajóosztály született meg az előző Royal Caribbean hajókhoz képest.

Kihajózás Turkuban

Fotó: Facebook / Tengerjáró – Royal Caribben képviselet

A világ legnagyobb óceánjáró hajója 20 fedélzetből áll és a 7600 utas kényelmét 2350 fős személyzet szolgálja majd. Emellett 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6 rekord nagyságú vízi csúszda, AquaDome, Chill Island, Swim & Tonic úszóbár, Central Park és a megújult Royal Promenade várja a vendégeket, valamint a Royal Bay Pool, ami a legnagyobb valaha megépített medence lesz a tengeren.

Látványtervek a hajóról

Fotó: Royal Caribbean