Járatot indít Budapest és Csungking között a Hainan Airlines

Forrás: turizmus.com

 2019. november 27. 18:57

A Hainan Airlines december 27-én induló járatával tizenháromra emelkedik a közvetlen járatok száma Magyarország és Kína között.

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kormányvárójában tartott sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a magyar–kínai kapcsolatok az elmúlt hetven évben soha nem voltak olyan erősek, mint most – írja az MTI.

Az új járat azért is fontos, mert ezzel 13-ra emelkedik majd a közvetlen járatok száma a két ország között, és ez a legtöbb a kelet-közép-európai régióban.

A kínai turisták száma Magyarországon 2010 és 2018 között megnégyszereződött, az idei év első kilenc hónapjában a kínai turisták száma 210 ezerre emelkedett.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta, a repülőtér ebben az évben 250 ezer kínai utasra számít, és az új járatokkal jövőre további bővüléssel számolnak: a légitársaságok 350 ezer székes kapacitást kínálnak 2020-ban Magyarország és Kína között.

Szijjártó Péter (b), Rolf Schnitzler (k) és Min Csang (j)

Fotó: MTI/KMM/Borsos Mátyás

Min Csang, a Hainan Airlines leendő budapesti irodájának vezetője közölte: járataik hetente kétszer közlekednek majd a két város között. Kiemelte, Magyarország és Kína a legjobban együttműködő partnerek a régióban, és reméli, hogy az új járatnak köszönhetően a két fél kapcsolatai tovább javulnak.

A Hainan Airlines nem ismeretlen a ferihegyi repülőtéren, korábban Peking és Budapest között üzemeltettek járatokat, de a Malév 2012 februári csődje után nem sokkal befejezték a szolgáltatást.