Hatalmas az érdeklődés a nyaralóhajók iránt

Forrás: turizmus.com

 2020. május 27. 16:26

A pénteki szezonindító és vasárnapi tokaji kikötőátadás után hatalmas a belföldi érdeklődés a hajók bérlésére. A bejelentés után két nap alatt több mint kétszáz ajánlatkérés érkezett a nyári időszakra. Július elsején így az első bérlők kihajózhatnak a tokaji vagy kiskörei kikötőkből.

A Nyaralóhajó Program eredetileg május 1-jétől indult volna, de a járvány miatt a szezonkezdést módosította a MAHART Zrt. június közepére. A meglévő foglalásokat a bérlők többsége későbbi időpontra foglalta át, a lemondások száma minimális volt. A kis számban lemondott utak vendégei már újra érdeklődnek, és van köztük olyan, aki újra foglalt azóta hajót – adta hírül közleményében a társaság.

Húsz vadonatúj nyaralóhajó bérelhető a program keretében

Fotó: MAHART

Jelentős a külföldi turisták érdeklődése, de Svájcban és Szlovákiában élő magyaroktól is érkezett foglalási szándék az idei nyárra.  A Nyaralóhajózási Program nemzetközi partnere jelezte, hogy az európai piacon szintén jelentős érdeklődés mutatkozik a magyar vizek iránt.

Többek között Franciaországból, Németországból, Ausztriából és Angliából is foglaltak a nyári szezonra, hogy megismerjék a Tisza-tavat, Felső-Tiszát és Bodrogot.

A napokban számos utazási iroda kereste meg a MAHART Zrt.-t együttműködés céljából, mivel hozzájuk is érkeztek megkeresések a nyaralóhajózás kapcsán. A Magyar Utazási Irodák Szövetségével elkezdődött egy együttműködés, mivel számos utazási iroda jelezte feléjük érdeklődését egy nyaralóhajókat bemutató tanulmányúttal kapcsolatban, ezért június végén több study tourt is szerveznek az utazási irodáknak és a sajtó képviselőinek.

 

A nyaralóhajó-programról

A kormány 2017 végén döntött az új turisztikai forma elindításáról a Tisza-tavon, Felső-Tiszán és Bodrogon. A program teljes költségvetése 4,66 milliárd forint, amelynek részeként 20 vadonatúj hajót szereztek be. A hajók beszerzésén túl elkészült 12 kikötő, és további 7 kikötő épül.

Elkészült Tokajban egy több funkciós báziskikötő, amely a nyaralóhajókon kívül helyt ad a vízirendészet irodájának is. A programhoz kapcsolódóan biztosítottá vált a Felső-Tisza és Bodrog vidékének vízimentő szolgálata. A kikötők építése a nyaralóhajókon túl a térség kishajós forgalmát is kiszolgálja.

A hajókat egy napra, de akár 1-2 hétre is kibérelhetik a nyaralók

Fotó: MAHART

Hamarosan átadják a hajózáshoz kapcsolódó informatikai rendszert, amely az utasok biztonságát, illetve a hajóbérlők minél szélesebb körű kiszolgálását fogja segíteni.

Az alapfelszereltség része lesz a hajózási útikönyv és egy tablet a MAHART által fejlesztett applikációval (NaviBoat), ami hajózási térképpel, elérhetőségekkel, valamint egyéb speciális információkkal és programlehetőségekkel segíti a nyaralóhajós utasokokat a navigálásban.

Új honlapjuk fejlesztése is zajlik, mely 5 nyelven lesz elérhető és közvetlen hajó foglalási lehetőséget biztosít.

 

Kiknek ajánlják a nyaralóhajó bérlését?

A Nicols vendégkörének, illetve széleskörű partnerhálózatának köszönhetően Magyarországon is sok külföldi nyaralóhajós turistára számít a MAHART, ugyanakkor célja a hazai hajóbérlések számának növelése is.

A lakóhajózás a nyaralás egy különleges formája. A lassú járású úszó apartmanok tökéletesen alkalmasak arra, hogy a pihenni vágyó családok, illetve baráti társaságok felfedezzék a környék természeti értékeit. Ezért a nyaralóhajózás bárkinek kellemes kikapcsolódás lehet, aki szereti a hajózást és a természet közelségét.

A hajókat 1 napra, de akár 1-2 hétre is kibérelhetik a nyaralók. Útikönyvükben programlehetőségeket és tippeket adnak, hogy könnyebben eltöltsék szabadidejüket vendégeik. A környékbeli vállalkozókkal szoros együttműködéssel találják ki a programok nagy részét.Kiemelt célként tervezik céges csapatépítő programok, exkluzív partner hajóztatások megszervezését is. Külön programcsomagokat dolgoznak ki cégek részére, akik szeretnék dolgozóikat, ügyfeleiket vagy partnereiket egynapos hajózásban részesíteni. A hajókázás élménye mellett többek között borkóstoló, pincelátogatás, lovaglás, sörmanufaktúra-látogatás színesíthetik a programot.