Jubilálók: China Airlines, Hahn Air, Havas Creative Tours

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2019. június 26. 17:19

Idén 60 éves a China Airlines, 20 éves a Hahn Air, 30 éves a Havas Creative Tours – a három cég újdonságairól vega workshopon tájékoztatta utazási irodai partnereit a magyarországi képviseletüket ellátó Aviation Bt.

A rendezvénynek Magyarország egyik legrégebbi vegetáriánus vendéglátóhelye, a Napfényes étterem adott otthont, ahol a meghívott irodák képviselőit vegetáriánus reggelivel vendégelték meg.

 

China Airlines: 29 ország, 156 város

Tajvan nemzeti légitársasága idén 60 éves, amit különböző akciókkal, és gépei felfestéseivel is ünnepel. A budapesti workshopon Doris Chen, a China Airlines (nem keverendő össze az Air Chinával) közép-kelet-európai igazgatója köszöntötte a magyar utazási irodásokat.

Diószegi Ilona, a légitársaság magyarországi vezérképviseletét ellátó Aviation Bt. menedzsere prezentációjában elmondta, a China Airlines 29 ország 156 városába repül. Európa és Tajpej között nonstop teszik meg a távolságot, négy órával megrövidítve ezzel a repülési időt. Kelet-Ázsia minden jelentős desztinációjába jó csatlakozást kínálnak, Tajpejen keresztül többek között 13 japán városba lehet eljutni, ezért nagy várakozással néznek a 2020-ban Japánban rendezendő olimpia elé.

A magyar utasok körében a legnépszerűbb desztinációk Japán mellett Ausztrália, Új-Zéland, Bali, Vietnam, de a mikronéziai Guam-szigetre és Honoluluba is el lehet velük repülni. Európában Bécsből, Gatwickről, Frankfurtból, Amszterdamból és Rómából indulnak a járataik, Frankfurtot kivéve az összes európai légikikötőből a legújabb Airbus 350-900-es típusú gépekkel közlekednek. Ez nemcsak a világ legkörnyezetkímélőbb gépe jelenleg, hanem a legcsendesebb is, az utaskomfort szempontjából pedig kiemelkedő kényelmet nyújt – hangsúlyozta a szakember.

Doris Chen (China Airlines), Sárdi Rezső és Diószegi Ilona (Aviation Bt.) a workshopon

Fotó: turizmus.com

A fedélzeti osztályok közül külön kiemelte a Premium Economyt, ahol 129 fokban dönthető, 50 cm széles, deréktámasztóval ellátott ülések vannak, amelyek szavai szerint más légitársaságok hasonló osztályaival össze nem hasonlítható pihenést biztosítanak a hosszú úton.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a hosszú átszállási idővel utazóknak érdemes kihasználni a légitársaság ingyenes buszos városnézését Tajpejben, ebből naponta kettőt (délelőtt és délután) indítanak két különböző útvonalon, de van zuhanyozási lehetőség is. A jegyeket kedvező áron kínálják, a kilométerek pedig a Sky Team törzsutas-programjában  jóváírhatók.

 

Hahn Air: 20 év – 37,5 millió repülőjegy

Szintén kerek évfordulót, 20. születésnapját ünnepli ebben az évben a Hahn Air.

A B2B jegykiállításra és foglalásra szakosodott, dinamikusan fejlődő cég szolgáltatásait ma már 196 ország több mint 100 ezer utazási irodájában használják, az utazók több mint 4000 célállomásra repülhetnek a HR okmányon kiállított jegyekkel, amelyekből az elmúlt 20 évben több mint 37,5 milliót ékesítettek.

A jegyeladók munkáját nagyban megkönnyíti a Hahn Air weboldalán található interaktív útvonaltérkép (route map) és a megjeleníthető városkódok, valamint a partner légitársaságok elérhetőségeit tartalmazó adatbázis.

A jegyeladók munkáját nagyban megkönnyíti a Hahn Air weboldalán elérhető útvonaltérkép – mondta Diószegi Ilona

Fotó: turizmus.com

A Hahn Airen keresztül vasút- és hajótársaságok járataira is kiállíthatók  jegyek. 2019 második negyedévben az orosz Nordwind, a mianmari Air KBZ, az olasz Neos, a kínai Dounghai, a Cyprus Airways, a grönlandi Air Greenland, a német Germania Flub és a Costa Rica-i Skayway CR társaságokkal kötött partnerségi szerződést, ezzel immár 359 légi-, vasúti- és hajótársasággal áll szerződéses viszonyban.

A Hahn Air olyan légitársaságok jegyeinek kiállítását is lehetővé teszi, amelyek nem tagjai a magyarországi BSP-nek, illetve a H1 járatszám alatt számos  olyan kicsi, illetve fapados légitársaság járataira lehet foglalni, amelyek a helyfoglalási rendszerekben nem találhatók. Ráadásul minden Hahn Airre kiadott jegy a világon egyedülállóan ingyenes csődbiztosítást tartalmaz – sorolta az előnyöket Diószegi Ilona.

 

Brazília nem csupán Rio de Janeiro

Brazília és az idén 30 éves fennállását ünneplő Havas Creative Tours újdonságairól Sárdi Rezső, az Aviation Bt. ügyvezetője beszélt. Brazília egyik vezető beutaztatójaként a Havas többek között a foci-vb mintegy 50 ezer utasának programját szervezte. Tagja a Groupo Águia idegenforgalmi konglomerátumnak: mivel hatalmas tételben vásárolnak, a foglalásoknál a legkedvezőbb feltételeket tudják elérni.

Brazília nem csupán Rio de Janeiro – hangsúlyozta Sárdi Rezső, több különleges programlehetőségre felhíva a figyelmet, amelyek a magyarok körében szinte ismeretlenek. Ilyen például a Pantanal 160 ezer  négyzetkilométer kiterjedésű mocsárvidéke, ahol 10 millió aligátor él, és a jaguártól a brazil tapírig számos ritka állatfaj megfigyelhető. Az Amazonason indított 4-6 napos hajóutakon az esőerdők mélyén élő primitív indián törzsek életébe is bepillanthatnak a turisták.

Pantanal mocsárvidékén 10 millió aligátor mellett a jaguár is megél

Fotó: Havas Creative Tours Facebook-oldala

Nova Jerusalemben a világ legnagyobb szabadtéri színpadán egyszerre 10 ezer néző csodálhatja meg esténként az 550 szereplős passiójátékot. Természetesen jövőre is lesz karnevál Rióban (február 21–24.), de Sárdi Rezső inkább az egy héttel később megrendezendő Győztesek Gáláját (február 29.) javasolja a magyar utazóknak, amely visszaadja a karnevál esszenciáját, de nyugalmasabb a miliő, és a szállodai árak is lényegesen kedvezőbbek – fogalmazott.

A rió olimpiának és a foci-vb-nek köszönhetően lényegesen megnőtt a szállodák száma a városban, az új metróhálózat elindításával pedig megszűntek a korábbi közlekedési gondok. Új városrészek épültek, például  Barran elbűvölő strandszakaszokkal, szállodákkal és közvetlen metrócsatlakozással a Copacabanára vagy a belvárosba.

Elhangzott, hogy a budapesti marketingképviselet a programok összeállításában, az útvonal megtervezésében, a brazíliai belföldi, továbbá dél-amerikai repülőjegyek foglalásában is tud segíteni, ami Európából jellemzően nagyon nehézkes.