Kazanyba indít új járatokat Budapestről a Wizz Air

Forrás: MTI

 2019. július 08. 17:01

Heti kétszer indít Kazanyba járatokat a Wizz Air Budapestről a téli menetrendi időszaktól, Marosvásárhelyre pedig október végétől naponta közlekednek majd a cég Airbus A320-asai – jelentették be.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország alapvető érdekének nevezte, hogy hazánknak gyors és hatékony összeköttetései legyenek a világgal.A marosvásárhelyi bővítéssel éves szinten 38 ezer helyett 132 ezer helyet biztosít járatain a Wizz Air október végétől.

A kazanyi járat megnyitásával kapcsolatban 2015 óta tárgyaltak Oroszországgal. A tendert a Wizz Air nyerte, módosították a bilaterális légügyi egyezményt, amelyet az orosz fél is jóváhagyott, így október végétől szerdán és vasárnap közlekedhet a járat Tatárföld fővárosába, amelynek látnivalóiról korábban itt írtunk.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója sajtótájékoztatón jelentette be a kazanyi járatindítást

Fotó: mti/Máthé Zoltán

Váradi József, a Wizz Air vezetője a sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy marosvásárhelyi járatuk több mint 10 éve üzemel, de szűk réteget tudtak a heti két járattal kiszolgálni, a naponta közlekedő új járat viszont a turisztikai mellett üzleti célú utazóknak is jó megoldás.

Kazany a harmadik orosz város, amely elérhetővé válik a Wizz Air hálózatában, és a jövőben is kezdeményezői lesznek a keleti járatok nyitásának.

Nyugat-Európa egyre telítettebb, Kelet-Európa viszont még felfedezetlen – jegyezte meg.

Váradi József és Szijjátó Péter

Fotó: Wizz Air