Kivonul a térségből az Alitalia

Forrás: turizmus.com

 2021. január 25. 18:23

A korábbi tervekkel ellentétben nem indítja újra budapesti járatát március végétől az Alitalia, amely kivonul a régióból.

Tavaly ősszel a légitársaság magyarországi képviseletét ellátó Aviarepsre hivatkozva még azt írtuk, hogy 2021. március 28-án újraindítja napi járatait az Alitalia Budapest és Róma Fiumicino repülőtere között.

Most kiderült, hogy nemhogy napi járat nem lesz Budapestre, de több régiónkbeli országból is kivonul az olasz nemzeti légitársaság – értesült az AIRportal.hu.

Kisebb lesz, kevesebb járatot üzemeltet majd az Alitalia utódja, amelynek még a nevét se lehet tudni

Fotó: wikimedia

Kérdésünkre az Aviareps budapesti irodájának munkatársa, Kercs András sales manager megerősítette, hogy az Alitalia kivonul a régióból, a légitársaság Budapesten kívül nem repül Moszkvába, Varsóba, Prágába, Belgrádba és Szófiába sem, a kelet-közép-európai térségben egyedül Athént tartja meg célállomásként.

Az Aiareps továbbra is ellátja az Alitalia képviseletét, az utazási irodák rendelkezésére áll a visszatérítések ügyintézésében.

Az Európai Bizottság, mint az unió versenyjogi szerve nem járul hozzá ahhoz, hogy az új, 3 milliárdos állami befektetéssel létrejövő társaságot is Alitaliának hívják. Ez az egyik feltétele annak, hogy hozzájáruljanak a közpénzek felhasználásához. Az olasz sajtóban csak "Newco" néven emlegetett új társaság 5500 dolgozóval, a régi flotta mintegy felével, 52 repülőgéppel, valamint 61 útvonallal kezdheti meg a működést áprilisban – írja a légitársaság döntésének hátteréről az Airportal.