Közvetlen járat indul Hurghadába Budapestről minden szombaton

Forrás: turizmus.com

 2020. november 15. 09:44

Új úti céllal egészül ki a Budapest Airportról közvetlenül elérhető desztinációk listája: november 28-tól az Egyptair heti rendszerességgel közlekedő járatot indít Budapestről Hurghadába.

Miközben a járványhelyzetre és az azzal összefüggésben bevezetett korlátozásokra való tekintettel több légitársaság felfüggeszti üzemelését, az Egyptair november első felében új járat elindítását jelentette be Budapestről.

„Régi vágyunkat sikerült megvalósítanunk azzal, hogy Hurghadát felvettük a légitársaság közvetlen üzemeltetésű desztinációi közé. Mind az utazásszervezők, mind az egyéni utasok részéről régóta éreztük az igényt egy ilyen járatra, hiszen a Vörös-tenger mentén fekvő nyaralóparadicsom a magyar utazók körében rendületlenül népszerű. Az előkészületi munkákkal gyakorlatilag már a koronavírus-járvány kitörése előtt megvoltunk, a járvány első hulláma azonban kivárásra kényszerített bennünket” – tájékoztatta szerkesztőségünket Szép Andrea, az Egyptair sales és marketing managere.

A Vörös-tenger mentén fekvő nyaralóparadicsom a magyar utazók körében rendületlenül népszerű

Fotó: 123rf.com

Az Airbus 220-as géptípussal repülő, menetrend szerinti járat november 28-tól várhatóan 2021 tavaszáig közlekedik majd. A menetrend kényelmes, a gépek Budapestről 14.55-kor, Hurghadáról 10.45-kor indulnak.

Az utasok biztonságára és a higiéniai előírások betartására a légitársaság kiemelt figyelmet fordít, a fedélzeten például minden utasnak saját egészségügyi csomagot biztosít.

A sikeres üzemeltetéshez elengedhetetlenül fontos számukra az utazási irodák támogatása, ezért olyan kondíciókat igyekeztek biztosítani, mely a legkisebb kockázattal jár.

Értékesítési promóciójukhoz eddig az Anubis Travel, a Kartago Tours és az ETI is csatlakozott, az együttműködésben további irodákra is számítanak.

A társaság a lemondott utakat nagy rugalmassággal kezeli, ingyenes módosítási lehetőségét biztosít. A visszatérítési igényeket – amennyiben a lemondás nem a légitársaság részéről történik – egyénre szabottan bírálják el.

Tájékoztatásul azt is elmondták, hogy szeptember 1-jétől Egyiptom valamennyi repülőterére érkező utas – a 6 év alatti gyermekek kivételével – köteles 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet bemutatni. (A tesztet a közvetlen járattal beutazók érkezést követően is elvégezhetik, ebben az esetben az eredmény megérkezéséig a szálláshelyen karanténba kell vonulni.)