Már csak tucatnyi légitársaság közlekedik Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2020. november 13. 11:22

Tovább csökkent az utasforgalom, maximum 4 millió utasra számít idén a Budapest Airport. Változik a menetrend novemberben.

A járványhelyzetre és az azzal összefüggésben bevezetett korlátozásokra való tekintettel több légitársaság is felfüggeszti üzemelését, vagy csökkenti a közlekedő járatok számát novembertől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre – közölte a Budapest Airport.Az elérhető járatok listája novembertől egy új úti céllal egészül ki: az Egypt Air hetente közlekedik Budapestről Hurghadába.

Novemberi menetrend

Fotó: Budapest Airport

A fenti menetrend az újonnan bejelentett korlátozások miatt változhat, a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy a légitársaságok weboldalán tájékozódjanak az esetleges változásokról.

 

Tovább csökkent a forgalom októberben

A koronavírus járvány európai terjedése és az ezzel kapcsolatos utazási és egyéb korlátozások bevezetése miatt – más repülőterekhez hasonlóan – folyamatosan csökken a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma.

A 2020 szeptemberében mért 88 000 főt meghaladó utasszám után októberben összesen 62 816 érkező és induló utast fogadott a fővárosi repülőtér, ami 95,7%-os visszaesést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az átlagos napi utasszám 1500 és 3000 fő között ingadozott októberben, szemben a tavalyi 40-50 ezer fővel – tudatta a Budapest Airport.

Októberben már több mint 95 százalékos volt a forgalom visszaesése Ferihegyen

Fotó: Budapest Airtport

A repülőtér-üzemeltető novemberben is hasonló mértékű csökkenésre számít, decemberben a karácsonyi időszak hozhat némi utasszám növekedést. Ez azt jelenti, hogy a Budapest Airport éves forgalma 2020-ban legfeljebb 4 millió fő lehet.

Október folyamán tovább folytatódott a cargo volumenek erősödése: a repülőtér 11 486 tonna légi teherárut kezelt, ami 3,66%-os növekedés az eleve már erős forgalmú több mint 11 000 tonnát jelentő szeptemberhez képest. Az első tíz havi adatok alapján a repülőtér forgalma átlépte a bűvös 100 000 tonnás határt.

Köszönhetően a korábbi évek felelős gazdálkodásának és a Budapest Airport tőkeerős tulajdonosainak, a vállalat működése továbbra is stabil, finanszírozása biztosított – írták közleményükben.

Kapcsolódó cikkek