Az egyiptomi Hurghadára indít közvetlen járatot a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2021. december 12. 14:12

December 18-től Egyiptom egyik legnépszerűbb üdülővárosa, a Vörös-tenger partján található Hurghada is elérhető lesz Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával.

A járatok minden szombaton indulnak majd az egyiptomi üdülővárosba, a repülési idő Budapestről négy óra.

Magyarországról Egyiptomba való korlátozásmentes belépéshez a magyar állampolgároknak QR-kóddal ellátott nemzetközi oltási igazolvánnyal vagy egy 72 óránál nem régebbi, QR-kódot és hivatalos orvosi pecsétet is tartalmazó negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük. Ehhez megfelelő a magyar védettségi igazolvány, hiszen Magyarország és Egyiptom november végén megállapodott, hogy kölcsönösen elismerik egymás vakcinaigazolásait.

Az oltási igazolvány azonban csak abban az esetben váltja ki a negatív PCR-tesztet, ha az utazó a WHO vagy az Egyiptomi Gyógyszerészeti Hatóság által jóváhagyott vakcinákból (Pfizer, Astra Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Szputnyik, Sinopharm, Sinovac) mindkét adagot megkapta, és a második oltás óta legalább 14 nap eltelt, illetve a Johnson & Johnson esetén az egyetlen dózist óta legalább 14 nap eltelt.

Fontos tudnivaló még, hogy a 6 és 18 év közötti oltatlan kiskorúak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával léphetnek be Egyiptomba, míg a 6 éven aluli gyermekek szabadon beutazhatnak az országba.

A Wizz Air járatai december 18-tól minden szombaton indulnak majd az egyiptomi üdülővárosba

Fotó: 123rf.com

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni az utazás megtervezése előtt: a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás.

A Wizz Air azt is javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

A légitársaság járatain továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése a repülőút teljes időtartama alatt.