Lanzarotéra indít járatokat a Ryanair téli menetrendjében

Forrás: turizmus.com

 2022. június 07. 17:07

A Ryanair június 7-én bejelentette a 2022/23-as magyarországi téli menetrendjét, amely mindössze egy új útvonalat tartalmaz, a kanári-szigeteki Lanzarotéra.

A téli szezonban 36 európai országban 90 bázissal és több mint 2500 útvonallal működő Ryanair mai bejelentése szerint az ír fapados légitársasággal összesen 53 úti célt érhetünk el majd Magyarországról a 2022 októberétől 2023 márciusáig tartó időszakban. Mint közleményükben hangsúlyozták, nemcsak az ügyfelek számára kínálnak több téli utazási lehetőséget, de a beutazó turizmus további növekedését is elősegítik a csúcsidőszakon kívüli időszakban. A Budapestről újonnan elérhető desztinációjukra, a kanári-szigeteki Lanzarotéra vasárnaponként indítják majd a járatokat október 30-tól. Korábban a Wizz Air repült a Budapest-Lanzarote útvonalon.

kanariszigetek

Lanzarote egyik látványossága az 1400 különböző kaktuszfajt bemutató kertmúzeum

Fotó: 123rf.com

Lanzarote a Kanári-szigetek leghosszabb vulkáni működését mutató szigete, jelenleg is több száz vulkán található rajta, így nem csoda hogy a “száz vulkán szigetének” is hívják. Az utolsó vulkánkitörés 1824-ben volt. A vulkánoknak köszönhető az is, hogy a táj erősen kontrasztos, más-más színekkel, domborzattal és növényvilággal várja az utazókat.

Lanzarote egyik különlegessége, hogy évek óta elkötelezett híve a fenntartható turizmusnak, a sziget volt a világ első fenntartható turisztikai desztinációja. Évek óta nem engedélyezik új szállodák építését, és csak legfeljebb négyemeletes, fehérre meszelt szállodák működhetnek a szigeten. Az új szállodák építése helyett arra fektetik a hangsúlyt, hogy a már meglévő egységek megkapják a fenntarthatósági jelzést (jelenleg 79 szálloda rendelkezik vele).

A 22/23-as téli menetrend bejelentése alkalmából a Ryanair június 9-ig tartó jegyértékesítési akciót indított a 2022 októberétől 2023 márciusáig tartó időszakra.