Lemondják a budapesti hajóutakat a dél-koreai utazási irodák

Forrás: turizmus.com

 2019. május 31. 14:46

Az összes dunai hajóutat lemondta és visszatéríti a már befizetett budapesti utak árát a szerdán este szerencsétlenül járt dél-koreai turistacsoport útját szervező Very Good Tour.

A dél-koreai turisták egy hat országot érintő kelet-európai körutazáson vettek részt, amelynek része volt a Baltikum is.  A tragikus hajóbaleset után ez az iroda utaztatta Budapestre annak a hét koreai állampolgárnak a családtagjait, akiknek a holttestét megtalálták a katasztrófa után – írja az Index a Korea Times hírét szemléző Infostart alapján.

Az utazási irodánál szerda óta sorozatban mondják le a foglalásokat az ügyfelek, az új jelentkezők száma pedig a felére esett. A kelet-európai utakra befizetőknek minden költség nélkül visszaadják a pénzüket.

Az utazási iroda határozatlan időre felfüggeszti a programjai közül a dunai hajózást, de ugyanígy döntött több más, Budapestre utaztató koreai iroda, így a Hana Tour, a Mode Tour és a Yellow Balloon Tour is. Helyette éjszakai városi sétát ajánlanak a vendégeknek.

Virágot helyeznek el dél-koreai megemlékezők a Margit hídon az elsüllyedt Hableány turistahajó közelében

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Korea Times azt írja: az utazási iroda pert készül indítani a katasztrófát okozó  Viking Sigyn tulajdonosa és üzemeltetője ellen, de megvárja a vizsgálatok lezárását.

Korábban megírtuk, hogy kilenc dél-koreai család tagjai utaztak a szerencsétlenül járt hajón.