Magyar turisták kerültek karanténba egy tenerifei szállodában

Forrás: MTI/turizmus.com

 2020. február 25. 16:42

A koronavírus miatt karantén alá vontak egy szállodát Tenerifén. A szállodában magyar turisták is tartózkodnak. Idehaza egy kamionsofőr került karanténba.

Újabb magyar kerül kórházi karanténba Budapesten koronavírus esetleges gyanúja miatt kedden. A magyar kamionsofőr Lombardiában járt, nem lázas, de nem érzi jól magát. A kamionsofőrt a mentőszolgálat már felvette, és kórházba szállítja, két hétig karanténban lesz.

Egy másik kamionsofőr a milánói magyar konzulnak jelezte, hogy a lezárt lombardiai területen van, de tünetmentes, járművében tartózkodik – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára sajtótájékoztatóján.

Menczer Tamás közölte: Olaszországban két tartományban rendeltek el karantént, Lombardia tíz településén és Venetóban egy településen.
Ezekre a területekre csak az utazzon, akinek valóban halaszthatatlan teendője van ott, de érdemes jól megfontolni Olaszország többi részébe is az utazást – jegyezte meg.

Az olasz tisztiorvosi szolgálat tájékoztatása szerint nincs magyar az olaszországi fertőzöttek között.

 

Vesztegzár Tenerifén

Közben koronavírus miatt karantén alá vontak egy szállodakomplexumot Tenerifén. Kedd estére kiderült, hogy két magyar család öt tagja tartózkodik a vesztegzár alá vont hotelben. A magyar turisták jól vannak – közölte Menczer Tamás külügyi államtitkár az ATV esti műsorában.

A tiszteletbeli konzul mellé Madridból utazik egy konzul, és ha indokolt, további munkatársakat küldenek Tenerifére – mondta.

A kanári-szigeteki szállodakomplexumban, amelyben mintegy ezer ember tartózkodik, egy olasz vendégnél diagnosztizálták a koronavírust.

A hotel honlapján szereplő friss információk szerint a szálloda március 15-ig ideiglenesen zárva tart. Azok a turisták, akiknek foglalásuk van a következő időszakra, a H10 szállodalánc egy másik tenerifei egységében kapnak elhelyezést.

Álomszép a vesztegzár alá helyezett Hotel Costa Adeje Palace Tenerifén

Fotó: H10 Hotels

Magyarok Japánban és Kínában

A Japán partjainál vesztegzár alá helyezett üdülőhajón egy magyar férfi tesztje lett pozitív, őt kórházba szállították, ha ismét pozitív lesz a tesztje, megfigyelőállomásra kerül, ugyanis egyelőre jól érzi magát, tünetmentes.

Kínával kapcsolatban az államtitkár elmondta: 172 magyar tartózkodik az országban a konzuli regisztráció szerint. Közülük húszan a legfertőzöttebb tartományban, ők valamennyien jól érzik magukat.

Európa 11 országát érinti a koronavírus-fertőzés, a magyar kormány mindent megtesz, hogy a fertőzés ne jusson át a határon. Arról eddig nincs információ, hogy Magyarországon bárki megbetegedett volna, de nem zárható ki a fertőzés megjelenése. Az Olaszországból érkezett és idehaza karanténba helyezett diákcsoport tünetmentes – tette hozzá Menczer Tamás.

Kapcsolódó cikkek

Nem marad el a berlini ITB

2020. február 25.