Már Valenciába és Stuttgartba is elrepít Budapestről a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2024. június 03. 09:56

Felszálltak az első járatok a spanyol és a német nagyvárosba Budapestről.

A Wizz Air elindította két legújabb járatát Budapestről. Az utazni vágyók június 1-től Stuttgartba heti négy, június 3-tól pedig Valenciába heti három járat közül választhatnak.

„Idén nyáron jelentős növekedést értünk el a spanyol és német úti célok közötti járatok számában. Több mint egymillió szék érhető el Budapest és a spanyol desztinációk között, ami 38 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, míg a német úti célok esetében 20 százalékkal több szék áll rendelkezésre. Ezt a kiemelkedő bővülést nagy részben a Wizz Air járatai adják, amelyek között megtalálható az új Valencia és Stuttgart közötti repülőjárat is – mondta Ritter Máté, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. Hozzátette: az új útvonalak tovább bővítik az elérhető úti célok és járatok számát Budapestről, ami segíti a beutazó turizmus növekedését és még több lehetőséget kínál a magyar utasoknak.

Valencia ikonikus tere, a Plaza de la Reina

Fotó: 123rf.com

Baden-Württemberg tartomány fővárosa, Stuttgart, számos népszerű látnivalónak ad otthont. A középkorból fennmaradó műemlékei és hatalmas zöldfelületei mellett a méltán világhírű Állat- és Növénykertje is mesés programlehetőség lehet az odalátogatók számára.

Valencia tökéletes nyári úti cél mindazok számára, akik kulturális élményekre vágynak, és azoknak is, akik inkább a pihenést és kikapcsolódást preferálják. A spanyol nagyvárost pezsgő kulturális élet és lélegzetelállító modern építészeti remekművek jellemzik. Emellett hatalmas, homokos tengerpartok és fantasztikus gasztronómiai élmények teszik teljessé a vakációt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy idén nyáron hat új útvonalat indít a Wizz Air.