Maszkot kell viselniük a Wizz Air utasainak

Forrás: turizmus.com

 2020. április 29. 09:34

Május 1-jétől szigorított egészségügyi előírásokat vezet be a Wizz Air a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Az utasoknak és a személyzetnek is kötelező lesz maszkot viselniük.

A hatósági előírásokkal összhangban bevezetett új egészségvédelmi szabályok célja, hogy elősegítse a fizikai távolságtartást a beszállás során, és biztosítsa az eddiginél is nagyobb tisztaságot a repülőgépek fedélzetén – fogalmaz közleményében a légitársaság.

Az utasok és személyzet védelme érdekében hozott intézkedések részeként kérik az utazót, hogy az interneten végezze el az utasfelvételt, illetve online vásárolja meg a kiegészítő szolgáltatásokat, beleértve az extra poggyászt, hogy minimálisra csökkentsék az emberekkel való indokolatlan érintkezést a repülőtéren.

Határozottan ajánlják továbbá az önkiszolgáló poggyászfeladás és a gyorsított biztonsági ellenőrzés igénybevételét azokon a repülőtereken, ahol erre lehetőség van, ezzel is csökkentve az érintkezések számát az utazás beszállás előtti szakaszában. Az esetleges fertőzések megelőzése érdekében arra is kérik az utasokat, hogy a be- és kiszállás során is tartsák be az új távolságtartási szabályokat.

Az újonnan bevezetett intézkedéseket videón is bemutatják:

Noha – mint írják – a Wizz Air összes repülőgépén alkalmazott HEPA-szűrők hatékonyan kiszűrik a vírusok és baktériumok 99,7%-át az utastérből, május 1-jétől a személyzetnek és az utasoknak is kötelező lesz arcmaszkot viselni a repülés teljes időtartama alatt.

Az utaskísérők minden utas számára fertőtlenítő törlőkendőt biztosítanak, eltávolították az üléstartókból a fedélzeti magazinokat, és kérik az utasokat, hogy a fedélzeti vásárlások ellenértékét érintésmentes bankkártyás fizetéssel egyenlítsék ki.

Azokon a járatokon, ahol a töltöttség megengedi, a személyzet az utasok átültetésével is igyekszik majd elősegíteni a távolságtartást.

Megmarad az alapos napi takarítás a Wizz Air teljes üzemelő flottájában; munkatársaik esténként minden repülőgépet az előírásoknak megfelelően fertőtlenítenek.

Tegnap megírtuk, hogy májusban 16 útvonalon indítja el újra járatait Budapestről a Wizz Air.