Mauritius eltörölte az utazás előtti kötelező PCR-tesztet

Forrás: turizmus.com

 2022. március 16. 16:11

Mauritius március 12-től eltörölte minden beutazó számára az utazást megelőző 72 órában kötelezően elvégzendő PCR-tesztet. Az érkezéskori tesztelést azonban továbbra is fenntartják.

Az utazás előtti tesztkötelezettség eltörlésével mind az oltott, mind az oltatlan turisták egy fokkal könnyebben utazhatnak az afrikai országba, és sokkal egyszerűbbé válik a szabadidős és az üzleti utazás – írja a Mauritius Now. A hatóságok ugyanakkor figyelmeztetik a beutazókat, hogy az érkezés utáni tesztkötelezettség nem szűnik meg.Arvind Bundhun, a Mauritiusi Turizmusfejlesztési Hatóság igazgatója elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy a szakminisztérium felülvizsgálta a Mauritiusra látogatókra vonatkozó egészségügyi protokollt. Ez a lépés valószínűleg segíti majd a turizmus fellendítését, mivel a mauritiusi utazások iránti kereslet jelenleg is növekszik – tette hozzá az igazgató.

A jelentések szerint a kereslet tavaly október óta ugrásszerűen megnőtt, miután Mauritius határait újra megnyitották, ami egybeesett az utazási korlátozások lazításával a szigetország számos kulcsfontosságú piacán.

Az utazás előtti tesztkötelezettség eltörlésével mind az oltott, mind az oltatlan turisták egy fokkal könnyebben utazhatnak Mauritiusra

Fotó: 123rf.com

Érkezés után az oltott és oltatlan beutazókra különböző szabályok érvényesek. Mindkét csoport számára kötelező a koronavírus-járványra is érvényes egészségbiztosítás megkötése és a digitális Mauritius All in One utasnyilvántartó űrlap kitöltése. Ez egy QR-kóddal ellátott PDF-dokumentumot generál, amelyet a mauritiusi repülőtérre érkezéskor be kell mutatni az egészségügyi hatóságoknak.Az utazóknak ezenkívül a 0. napon, vagyis érkezéskor PCR-tesztet kell csináltatniuk. A negatív, oltott utazók ezután szabadon felfedezhetik a szigetet; Mauritius minden, Magyarországon alkalmazott oltást elfogad, így a kínai és az orosz vakcinát is.Az oltatlan turistákra 7 napos önkéntes karantén vár egy maguk által választott szálláshelyen. Az oltatlan beutazóknak március 12-től már nem kell a 7. napon újra tesztelniük, a karanténidőszak lejárta után, vagyis az érkezés utáni 8. naptól kezdve szabadon bejárhatják Mauritiust.