Mauritius teljesen nyitva, a Szputnyikot is elfogadják a beutazáshoz

Forrás: turizmus.com

 2021. október 03. 15:28

Október 1-jétől a teljesen beoltott turisták területi korlátozás nélkül látogathatják Mauritiust. Az egzotikus indiai-óceáni üdülőparadicsom minden Magyarországon alkalmazott vakcinát elfogad.

A helyi hatóságok bejelentették, hogy Mauritius beutazási feltételei október 1-jétől enyhülnek a szigeten engedélyezett 8 fajta koronavírus elleni vakcina valamelyikével teljesen beoltott turisták számára és megszüntetik a karanténkötelezettséget – írta meg a Spabook.net.

Ezek között minden Magyarországon alkalmazott oltás szerepel, így a kínai és az orosz vakcinák is. A blog úgy tudja, hogy az orosz gyártmányú Szputnyik V vakcinát július 12-től – más oltásokkal együtt –széles körben használják Mauritiuson a nemzeti oltási kampányban.A teljesen beoltott turistáknak október 1-jétől nem kell karanténba vonulniuk, és szabadon mozoghatnak a szigetország területén. A Mauritiusra való beutazáshoz ezen túlmenően be kell mutatniuk egy, az indulás előtt 72 óránál nem régebben elvégzett negatív PCR-tesztet. Érkezéskor (0. nap) és a tartózkodás 5. napján meg kell ismételni a Covid-vizsgálatot. További előírás a Covid-19 egészségbiztosítás megkötése.

Mauritius újra teljesen nyitva a beoltott turisták előtt

Fotó: 123rf.com

Oltással nem rendelkező turisták is beutazhatnak negatív PCR-teszttel, de rájuk 14 éjszaka szállodai karantén vár, emellett érkezéskor, a 7. és a 14. napon újabb tesztet kell csináltatniuk. Ők csak a 14. napon elvégzett negatív PCR-teszt után mozoghatnak szabadon a szigetországban.

A magyar Konzuli Szolgálat oldala október 3-án még csak feltételes módban ír a fejleményről, de Mauritius hivatalos oldalán már elérhető minden tudnivaló az október 1-jén életbe lépett könnyítésről.

Amint arról korábban beszámoltunk, Mauritius 16 hónapnyi bezárkózás után július közepén nyitotta meg határait a nemzetközi utazók előtt. A nyitás első lépéseként a beoltott turisták sajátos megoldásként csak 14 kijelölt „üdülőhelyi buborékban" szállhattak, ahol 14 nap karantént kellett letölteniük, ezt szeptember 1-jétől 7 napra csökkentették, most pedig teljesen eltörölték az oltottak számára.

Mauritius a koronavírus ellen beoltottak számát tekintve Afrika egyik élenjáró állama. A szigetország már augusztus végére elérte a felnőtt lakosság 60%-ában meghatározott átoltottsági célját az október 1-jére tervezett teljes újranyitás előtt. Mostanra a lakosság 68,2%-a kapta meg legalább az első oltást, 63,2%-a teljesen be van beoltva.