Mauritius elérte a kitűzött átoltottságot az októberi teljes nyitás előtt

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 01. 15:36

Mauritius elérte a kitűzött átoltottsági célt az október 1-jére tervezett teljes újranyitás előtt – erősítette meg a szigetország turisztikai hivatala. A felnőtt lakosság 60%-ában meghatározott nyájimmunitási küszöbértéket augusztus 30-án lépték túl.

Szeptember 1-jétől a beoltott utazóknak a korábbi 14 nap helyett csak hét napot kell eltölteniük az ország 14 "üdülőhelyi buborékjának" egyikében – írja a TTG.
Október 1-jétől a turisták területi korlátozás nélkül látogathatják az indiai-óceáni szigetet az érkezés előtt 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában.

Nilen Vencadasmy, a Mauritiusi Turizmusfejlesztési Hatóság (MTPA) elnöke szerint ez a mérföldkő "fantasztikus eredmény a társadalom és a kormányzat részéről".

Október 1-jétől a látogatók negatív PCR-teszt birtokában területi korlátozás nélkül látogathatják Mauritius szigetét

Fotó: 123rf.com

"Mauritius oltási programja alapvető fontosságú volt ahhoz, hogy az ország újra megnyílhasson a nemzetközi utazók előtt és a turizmus ismét beindulhasson" – tette hozzá Vencadasmy.

Szavai szerint a nyájimmunitás elérése egy olyan mérföldkő, ami a határok újranyitásának utolsó szakaszát jelzi: Mauritius végre megszüntetheti az utazókra vonatkozó karanténkorlátozásokat, miközben továbbra is a közegészségügyet helyezi előtérbe.

Mauritius 16 hónapnyi bezárkózás után július közepén nyitotta meg határait a nemzetközi utazók előtt. A beoltott vendégek sajátos megoldásként 14 „üdülőhelyi buborékban" szállhatnak meg, csak azon belül használhatják a létesítményeket és a strandokat.