Újra borul a menetrend a győri vasúti fővonalon, a felújítás legnehezebb szakasza kezdődik

Forrás: turizmus.com

 2023. október 14. 11:47

Új fázisához érkezik a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Szárliget és Biatorbágy közötti szakaszának felújítása október 27-én. Három héten keresztül teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között.

Az érintett a szakaszokon kizárólag vonatpótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

A MÁV-VOLÁN-csoport mindent elkövet azért, hogy az ideiglenes közlekedési rend a lehető legjobban alkalmazkodjon a helyzethez: az eddigihez képest kétszer annyi autóbuszt állítanak szolgálatba, amelyek menetrendjét, útvonalát és mennyiségét összehangolják az utasigényekkel – írja közleményében a társaságArra kérik utasaikat, hogy a szokásosnál nagyobb ráhagyással tervezzék meg utazásukat, mert a menetidők sajnos érdemben hosszabbodhatnak.

A teljes vágányzár idején érvényes menetrend már elérhető.

Ugyancsak a pályafelújítás legösszetettebb, második szakaszával függ össze az 5-ös számú vasútvonal forgalmi rendjének változása. A szóba jöhető műszaki és forgalmi forgatókönyvek alapos vizsgálata után a szakemberek arra a döntésre jutottak, hogy a tehervonatok forgalmát a győri fővonalról átmenetileg a Székesfehérvár–Komárom vonalra lehet átterelni.

Az utasoknak a szokásosnál nagyobb ráhagyással kell megtervezni utazásukat

Fotó: MÁV

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a személyszállító vonatok közlekedése itt szintén szünetelni fog, az utasokat Székesfehérvár és Komárom között ugyancsak vonatpótló buszok szállítják. A háromhetes vonatpótlás bevezetése átmeneti és rendkívüli intézkedés, melyet követően a vasútvonalon visszaáll majd az eddig megszokott szolgáltatás és ismét járnak majd személyszállító vonatok.

A változásokról és a menetrendekről részletesen lehet tájékozódni a társaság weboldalán.