Megnyitott a Várgarázs, hűtőközpont is lesz

Forrás: turizmus.com

 2017. február 28. 12:50

Elkészült és bárki számára használható a Palota úton a Várgarázs, amely mintegy 200 autó számára nyújt parkolási lehetőséget. A mélygarázs még nem üzemel teljes kapacitással a felette folyó nagyszabású beruházás miatt.

Az őrzött létesítmény éjjel-nappal nyitva tart, a parkolási díj 300 forint/óra, ami bankkártyával is kifizethető. A mélygarázsból lifttel lehet felmenni a budai Várba, a Hollós, vagy más néven Koldus-kapuhoz.

A mélygarázs még nem üzemel teljes kapacitással, mert egyik része érintkezik a felette jelenleg folyó nagyszabású beruházással, a Lovarda és a Főőrségi Palota építésével – adja hírül az egyik kerületi orgánum.

A Stöckl-lépcső látványterve

A híradás szerint hamarosan megkezdődik a Lovarda és a Főőrség épületének falazása, és felállítják a második toronydarut is. Emiatt ideiglenesen lezárják majd a Palota út egyik sávját. Közben folyik a Stöckl-lépcső, az Ybl-támfal és a rámpa újjáépítése is.

A mostani beruházás során az eredeti tervek alapján, de a XXI. század követelményeinek megfelelően teremtik újjá a mai generációk által még soha nem látott épületeket.

A rámpa alá hűtőközpontot építenek be, amely részben az új épületek, részben pedig a Palota hűtését szolgálja – olvasható a Várnegyedben.