Megtartják a frankfurti IMEX-et

Forrás: turizmus.com

 2020. március 03. 17:50

A szervezők nem tervezik, hogy törlik vagy elhalasztják Európa egyik legjelentősebb hivatásturisztikai kiállítását, a májusban esedékes frankfurti IMEX-et, ahol több mint 170 ország 3400 kiállítója és 5000-nél is több globális döntéshozó várja a látogatókat.

Az IMEX csapata szoros kapcsolatban áll német partnereivel és az illetékes egészségügyi hatóságokkal. Figyelemmel kísérik a naponta változó helyzetet, és azt remélik, meg tudják tartani a 10 hét múlva, május közepén esedékes eseményt, amely hatalmas jelentőségű az egész üzleti utaztatással foglalkozó szektor számára.Ugyanakkor azt is tervezik, hogy a kiállításon fokozott higiéniai, takarítási és egyéb  intézkedéseket vezetnek be a résztvevők védelmében.

A túlreagálás a helyi közösségeket és a vállalkozásokat is sújtja

Fotó:  123rf.com

A koronavírus példátlan kihívást jelent a turizmus és az üzleti rendezvények számára. Az IMEX-csapat hisz a találkozók társadalmi és gazdasági erejében, és támogatja őket. A túlreagálás nemcsak a turizmust sújtja, hanem a helyi közösségeket és a vállalkozásokat is. „Határozott véleményünk, hogy közös felelősségünk a tényekre összpontosítani, és józan eszünket használni az illetékes hatóságok és a tudósok tanácsának figyelembevételével”– írták közleményükben az IMEX szervezői, emlékeztetve az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) elnök-vezérigazgatójának szavaira, amelyről tegnap a turizmus.com is hírt adott:

„A szükségtelen pánik terjedésének megakadályozása ugyanolyan fontos, mint magának a vírusnak a megállítása” – mondta Gloria Guevara.