Budapest MICE-lehetőségeivel ismerkedhettek külföldi hosted buyerek – képgaléria

Forrás: turizmus.com

 2023. november 08. 19:15

Idén a tavalyinál még nagyobb, több mint 40 főt számláló külföldi hosted buyer csoport kapott meghívást a MICE Business Day-re, akik a környező országok mellett többek közt Spanyolországból, Németországból, Olaszországból, Franciaországból, Nagy-Britanniából és Norvégiából érkeztek az eseményre.

A 9. MICE Business Day-hez kapcsolódóan kiadónk a Budapest Convention Bureau-val és a Skyline Tickets Kft.-vel, valamint számos hazai partnerrel együttműködve egy háromnapos tartalmas tanulmányutat szervezett minősített külföldi szakmai vásárlók részére, hogy a B2B workshop személyes tárgyalásain túl megismerhessék Budapest kiemelt attrakcióit, különleges rendezvényhelyszíneit, valamint találkozhassanak az országunk által kínált magas színvonalú MICE-szolgáltatásokkal.

Az idei évben a korábbiakhoz képest komplexebb nagyobb volumenű study túra résztvevőinek elszállásolása négy budapesti ötcsillagos szálloda, az InterContinental Budapest, a Kempinski Hotel Corvinus, az Anantara New York Palace és a Hilton Budapest partnerségével valósult meg, ahol az ott elszállásolt vendégek házbejárás keretében megismerkedhettek az adott hotel rendezvénylehetőségeivel is.

Háromnapos tanulmányúton vehettek részt a külföldi szakmai vásárlók

Fotó: Grósz Balázs

 

A szervezők igyekeztek a programot a lehető legjobban a vendégek profiljába illeszkedően összerakni, hogy minél több magas színvonalat képviselő rendezvényhelyszínt, szolgáltatást bemutathassanak. Ezek alapján két külön túra indult, az egyik a kisebb corporate vagy incentive helyszíneket kereső partnerek igényeit megcélozva, a másik pedig a nagyobb kapacitású helyszínek fókuszba állításával az 500+ létszámú kongresszusok szervezői számára.A program már október 24-én este elrajtolt, a vendégek első ízelítőjüket Budapestről az Aria Hotel skybárjából kaphatták, majd megismerkedhettek a magyar gasztronómiával a folk és retro elemeket stílusosan összehangoló Urban Betyár étteremben tartott welcome vacsorán, ahol a Tour East Tour és a Jet Travel képviselőitől első kézből kaphattak tájékoztatást Magyarországról és a DMC-k nyújtotta lehetőségekről.

A fam trip másnap egy hajós városnézéssel vette kezdetét az Armada flottájának egyikével, majd a Vigadónál kikötve a Marriott szállodával, mint rendezvényhelyszínnel ismerkedhettek meg a résztvevők.

Ezt követően az egyik túra két újanan nyílt helyszín felé vette az irányt. A Madame Tussauds Budapest múzeumban a külföldi résztvevők is élvezettel fotózkodtak a hangulatos kiállítói térben majd a W hotel elegáns szolgáltatásaival varázsolta el őket. Ezalatt a nagyobb helyszínesek a CityRama transzferbuszaival a Budapest Kongresszusi Központ, mint az egyik legnagyobb kapacitású rendezvényhelyszín adottságaival ismerkedhettek meg, majd Magyarország leginnovatívabb multifunkcionális rendezvényhelyszínére, az MVM Dómba látogattak el.

A közös ebédnek a gyönyörű panorámával rendelkező Halászbástya adott otthont. Majd ezt követően a két csoport a Városliget irányába indult, ahol a Magyar Zene Házában elmerülhettek az építészet és a hangok világában, valamint a Néprajzi Múzeum tereibe is betekinthettek.

A programok közül a Magyar Zene Háza sem maradhatott ki

Fotó: Grósz Balázs

 

A program során az idő rövidsége miatt a tervezettel ellentétben a Szépművészeti Múzeumba és a Széchenyi fürdőbe már sajnos nem tudtak eljutni a résztvevők, de ezekről az attrakciókról is részletes tájékoztatást kapnak a számukra összeállított információs csomagban.

Az esti vacsorát a méltán híres Gundel Étterem adta, ahol elegáns környezetben egy exkluzív díszvacsorán vehettek részt a külföldi hosted buyerek, két újabb DMC, a Microcosmos és a Z9 Concept előadásait hallgatva.

A MICE Business Day napján az izgalmas szakmai programok és B2B tárgyalások mellett a Hungexpo Kongresszusi Központ rendezvénytereit is megismerhették a külföldi vendégek, majd a túra lezárásaként az Eiffel Műhelyházba is ellátogattak.

A Gundel Étterembe is ellátogatott a hosted buyer csoport

Fotó: Grósz Balázs

 

A partnerek mindenhol kiemelkedő szakmai felkészültséggel mutatták be a rendezvénylehetőségeiket és különleges meglepetésekkel várták a vendégeket, akik ezáltal első kézből is megtapasztalhatták a magyar gasztronómiát, kultúrát és vendégszeretetet.

A szervezők ezúton is köszönik az együttműködést közreműködő partnereiknek, és bíznak benne, hogy a külföldi vendégek hírét viszik Budapest sokszínű lehetőségének, és ők is minél több rendezvényt és vendéget hoznak hazánkba.

A fam tripről készült teljes fotógalériát ezen az oldalon nézheti meg.