Rangos elismerés Michalkó Gábornak

Forrás: turizmus.com

 2024. május 26. 11:31

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül adományozott miniszteri elismerő oklevelet Michalkó Gábornak, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar professzorának, a HUN-REN CSFK Földrajztudományi Intézet tudományos tanácsadójának Pintér Sándor belügyminiszter.

A rangos elismerés hátterében azok a kutatásszervezési és tudományos eredmények állnak, amelyeket a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán 2016-ban alalapított és azóta is rendkívül sikeresen működő Turizmusbiztonság Műhely végzett.

A Műhely nevéhez kötődik többek között a Turizmus és Biztonság Nemzetközi Tudományos Konferenciasorozat, a „Turizmusbiztonság" című, a Dialóg Campus Kiadó által megjelentetett monográfia és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft gondozta a „Turizmusbiztonság, járvány, geopolitika" és „A biztonság szerepe a turisztikai termékfejlesztésben és -menedzsmentben" című tanulmánykötetek.

A kitüntetést Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át Michalkó Gábornak

Fotó: Michalkó Gábor

A kitüntetést Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2024. május 23-án a Magyar Rendészettudományi Társaság megalakulásának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepi ülés keretében adta át Michalkó Gábornak.

A szakember az elmúlt évtizedekben számos tankönyv elkészítésével járult hozzá a turizmuselméleti tudás gazdagításához.